+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nem hízik a Balaton jege
2020. január 13. hétfő 19:10 - Keszthely
Nem hízik a Balaton jege
Bár az időjárás inkább emlékeztet a kora tavaszra,tudjuk,hogy jöhet még nagy hideg hiszen január van. A téli Balatont még nem élvezhetik a korcsolyázók sem, és azok sem akik látványként szeretnék csak megélni a befagyott tó látványát. Egyenlőre csak a jégpályák idézik a tél hangulatát.

Ragyogó napsütésben korcsolyáztak vasárnap a keszthelyi jégpályán. Egyelőre még nem mutatta meg a tél a zordabb arcát. Sem hó,sem befagyott tavak nem emlékeztetnek az egykori nagy telekre. Be kell érni a változó, szinte tavaszias időjárással, így a jeges sportokat kedvelők is csak a mesterségesen kialakított pályákon hódolhatnak kedvelt sportjuknak.

"Én már ugye nagyon régóta korcsolyázok is, és még engem az apukám tanított a Balatonon. S sajnos most nincsen befagyva ezért korcsolyázunk itt,de nagyon jó lenne ha megint befagyna."- mondta Szita István.

 A jó időben sétálgatnak az emberek a tó partján. A vízen tükröződik a napsugár. A reggeli órákban mindig tapasztalható fagy aminek következtében a víz egyes területein vékony jégréteg alakulhat ki,de egyenlőre hártyás,jegesedő foltokat  látni csak.

"Hogy a következő napokban úgy néz ki,hogy a nap nem sokat fog sütni,inkább beáll egy ilyen egyensúlyi állapot  a hőmérsékletben. Tehát  nulla fok körüli hőmérséklet, -1, -2 ,nappal esetleg nulla, ami azért alapvetően ha nem lesz egyáltalán szél,akkor egy kicsit ismét visszahozhatja a jeget,de egy olyan vastag jég ami három évvel ezelőtt volt és biztosan rá lehet menni – az ameddig mi látjuk- nem valószínű. Némi esély van arra, hogy a jövő héten van egy markánsabb lehűlés. Abban változni fog a dolog,hogy akkor elképzelhető,hogy gyorsabban meg fog hízni a jég."- adott tájékoztatást Horváth Ákos az OMSZ Viharjelző Obszervatóriumának vezetője.

A korcsolyázás szerelmesei még nem csúszhatnak a tó jegén. Érdemi jég kialakulására nem lehet számítani a napokban . A mai napon a Vízimentők  Magyarországi Szakszolgálata  is felhívta a figyelmet arra,a vékony jégrétegre tilos menni. Csúszkálásra,korcsolyázásra alkalmatlan. 8 cm-es jégvastagságnak meg kell ahhoz lenni,hogy  biztonságosan korcsolyázhassunk, annál vastagabb jég pedig már több ember megtartására ill. sporteszközök használatára is alkalmas. Amennyiben alkalmassá válik sportolásra a Balaton jege,akkor is csak  az önkormányzatok által kijelölt területen korcsolyázzunk!

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Keszthely város jegyzője a koronavírus járvány miatt nem engedélyez esküvőt.
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó