+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szolgálatban
2020. január 2. csütörtök 15:33 - Keszthely
Szolgálatban
Rendőröknek, mentőknek és tűzoltóknak köszönték meg a város nevében az egész éves munkát. Keszthely polgármestere és bizottsági elnökei az év utolsó napján látogatták meg az egyenruhásokat. Nagy Bálint hangsúlyozta, ők azok, akikre minden nap számítani lehet, ezért ajándékozták meg a mintegy 50 rendőrt, tűzoltót és mentőt.

Ajándékcsomagokkal megpakolva érkezett a keszthelyi tűzoltóságra a város polgármestere és bizottsági elnökei. Nagy Bálint, Dósa Zsolt és Csótár András a város nevében köszönte meg az egész éves munkát a lánglovagoknak és eseménymentes szolgálatot kívánt az egyenruhásoknak.

Angyal Péter tü. alezredes, tűzoltósági felügyelő: „14 fő hivatásos tűzoltó lát el készenléti szolgálatot a keszthelyi tűzoltóságon, illetve 4 fő a pacsai őrsön. A mai nap úgy telt, mint minden más átlagos nap; volt sportfoglalkozás, szerelési gyakorlat és nyilván nem maradhatott el az ebédfőzés sem a kollégák részéről. Várjuk az éjszakát, sajnos a tavalyi évben a megyében az első tűzeseti vonulás 0 óra 8 perckor a mi parancsnokságunk követte el és utána a szolgálatváltásig még három esemény követte ezt a vonulást.”    

A tűzoltóság után a mentőállomásra érkezett meg a küldöttség. Itt is minden szolgálatot teljesítő jelen volt, nem volt éppen riasztás. Nappal négy, este kettő mentőegység áll készenlétben Keszthelyen, az éjszaka folyamán öt fő teljesített szolgálatot. A mentőállomás vezetője, Kulcsár Balázs elmondta, ilyenkor is jellemzőek a balesetek, rosszullétek, belgyógyászati problémák: „Ugyanúgy mint az év bármely napján, szilveszterkor is előfordulnak ezek az esetek. Talán kiemeltebb, hogy ha petárdák, tűzijátékok és egyéb szórakoztató játékok kerülnek forgalomba. Ezek okozhatnak némi többletfeladatot, ha helytelenül használják az emberek. Igazából nem jellemző, hogy nagyon kiemelkedő vonulásunk lenne, minden év változó, a szilveszter este és január elseje is változó” 

A Keszthelyi Rendőrkapitányságon is köszöntötték az egyenruhásokat. A rendőrök természetesen fokozott jelenlétet biztosítanak szilveszterkor, így a szolgálatban lévő mintegy 30 rendőr töredéke tudta fogadni az ajándékot és a jókívánságot. Horváth István rendőrkapitány elmondta, főleg az ittas emberek miatt kell többet intézkednie ilyenkor a kollégáinak. Hozzátette, sokat jelent számukra, hogy köszöntötték őket a városvezetők. 

„Nem tudtunk most itt nagyon sokat beszélgetni, de az a 8-10 mondat is azt jelenti, hogy egyrészt jó kapcsolatba vagyunk, az együttműködés évek óta töretlen és maximális. Csak magamat tudom ismételni, jól esik nekem is és a kollégáimnak is” - nyilatkozta Horváth István rendőrkapitány. 

Keszthely polgármestere fontosnak tartja, hogy köszöntsék a szolgálatot teljesítőket. Úgy fogalmazott, ők azok, akikre az év minden napján számíthatunk.

„Nagyon sokszor nagyon nehéz körülmények között dolgoznak és azt gondolom, hogy nem csak ilyenkor az év végén, hanem az év többi napján, de ilyenkor december 31-én azt gondolom, fontos az, hogy a város vezetése az személyesen is kifejezze az egész éves munkáért, szolgálatért a köszönetet és az előttük álló szilveszteri éjszakára hozzunk egy kis csomagot, amivel kifejezzük a hálánkat” - mondta televíziónknak Nagy Bálint polgármester. 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A szabadtéri misén a születésnapját ünneplő veszprémi érsekért is imádkoztak.
 
Több vendéglátóhely sem akar különbséget tenni, egyelőre csak a teraszokon várják a vendégeket.
 
A Bringatanyánál szervizoszlop várja a bringázókat, az átadón BikeSafe akciót is tartottak.
 
Ásatásokon vesznek részt a múzeumbarátok és számos fémkeresős is segíti a szakmai munkát.
 
A nemzetközi kerékpáros verseny második szakasza Balatonfüredtől Nagykanizsáig tartott.
 
Az önkormányzat első ízben hirdette mega versenyt, nevezni május 31-ig lehet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár