+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sikeresen zajlott az első élő adventi kalendárium Keszthelyen
2019. december 24. kedd 14:59 - Keszthely
Sikeresen zajlott az első élő adventi kalendárium Keszthelyen
Sikerrel zajlott le az első élő adventi kalendárium Keszthelyen. A városban ma este gyulladt ki a 24-es szám, így már minden szám megtalálható a különböző utcákban. Mint az ötletgazdák elmondták, a projektnek nem várt sikere lett a lakosság körében, sokan csatlakoztak a számkeresőkhöz. A színes programot várhatóan jövőre is megrendezik.

Szombaton jelent meg a 21-es szám a Balatoni Múzeum ablakában. A számkereső érdeklődőket az épület aulájában látták vendégül forró teával és süteménnyel. Mint Havasi Bálint igazgató elmondta, az intézmény azért is csatlakozott az élő adventi kalendáriumhoz, mivel fontos szerepet játszik az ötletgazda Keszthelyi Városvédő Egyesület életében az épület. Itt alapították ugyanis újra az egyesületet.

„Nagyon örültünk, hogy befogadhattuk ezt a rendezvényt, amire több napot készültünk, hiszen az a dekoráció, amely az első emeleti ablakokban a főbejárat fölött látható, az több napig készült és hát kikerült a 21-es szám is, azt szimbolizálva, hogy a Balatoni Múzeum is csatlakozott ehhez az eseményhez. És szimbolizálja azt is, hogy várja a közösségeket, nem csak a Keszthelyi Városvédőket, hanem minden keszthelyi közösségnek is otthona szeretne lenni ez az intézmény.”

A Keszthelyi Városvédő Egyesület felhívásának eleget téve december elsejétől minden nap más és más helyszínen gyulladtak ki a fények. A vállalkozó családok és intézmények mindannyian kreatív megoldásokat választottak a kapott szám kivilágításához. A házaknál mindenütt szeretetvendégséggel fogadták a látogatókat. A cél az ismerkedés, a kötetlen beszélgetések helyének megteremtése volt, amit a tapasztalat szerint el is értek. A szervezők elmondták, volt olyan eset is, amikor a szinte ismeretlen szomszédokat is összehozták.

„Nem volt két egyforma helyszín, mindenhol valami különleges csodával vártak bennünket. Tényleg elképesztő, hogy maguk az ablakok mennyire szépen lettek és egyediek. És az a fogadtatás, ahogy a családok, szervezetek, intézmények vártak bennünket és az a közösségi beszélgetés, ami létrejött ezeken az estéken, az mind-mind felemelő volt, nehéz is belőle kiemelni.” - mondta el Németh Ferenc.

Az egyesület titkára úgy fogalmazott, a visszajelzések és a tapasztalatok azt mutatják, hogy jövőre is gyorsan el fognak fogyni a helyek. Az élő adventi kalendárium története nem ér véget december 24-vel. A szervezők ugyanis január elején a Balatoni Múzeumban minden résztvevőt vendégül látnak, akiket ajándékkal lepnek meg.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
 
 
 
 
forrás: Facebook/Keszthelyi Városvédő Egyesület
 
forrás: Facebook/Keszthelyi Városvédő Egyesület
további híreink
 
A szabadtéri árusítóhelyet csak szigorú szabályok betartása mellett látogathatják az állampolgárok.
 
A hétvégén a Balaton-parton, a kastélyparkban és a sétálóutcán is csak néhányan sétáltak.
 
Orbán Viktor kijelentette, cél annyi munkahelyet teremteni, amennyit a koronavírus tönkretesz.
 
Az állattartók számára is a higiénia fontosságát hangsúlyozzák az állatorvosok.
 
Keszthely város jegyzője a koronavírus járvány miatt nem engedélyez esküvőt.
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó