+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Teltházas volt Záborszky Péter koncertje
2019. december 23. hétfő 14:55 - Keszthely
Teltházas volt Záborszky Péter koncertje
Telt házas koncertet adott Záborszky Péter advent utolsó vasárnapján a Balaton Színházban. A fiatal tehetség több mint 10 éve minden évben elkápráztatja a közönséget orgonajátékával és énektudásával is. A muzsikus vendégművészeket is hív a keszthelyi estekre, ezúttal az Apáti Capella Kamarakórus működött közre az eseményen.

Johann Sebastian Bach művei is felcsendültek az est során. Záborszky Péter 15 éves kora óta játszik orgonán. Minden évben karácsony tájékán a hazai színpadon is eljátssza azokat a darabokat, melyek az aktuális esztendőben kedvenceivé váltak. Mint elmondta, számára hozzátartozik az ünnepkörhöz, hogy Keszthelyen is fellép, hiszen ez az a közönség, akinek véleménye leginkább mérvadó a számára.

„Keszthelyen fellépni az nekem minden évben olyan, mint hogyha otthon a családomnak énekelnék. Tehát itt mindenképpen egy olyan szeretetet befogadást érzek a közönség részéről, amit sehol máshol nem kaphat meg az ember. Tehát ez talán a sportban is a hazai pálya is kicsit magunk felé lejt, úgyhogy én nagyon nagy örömmel játszom minden évben.”

A fiatal tehetség musical-darabokat és populáris zenéket is hozott az eseményre. Zorán Kell ott fenn egy országa mellett többek között a Mária Evangéliuma és az Operaház fantomja betétdalai is elhangzottak tőle.

Mint minden évben, idén is vendégművészek közreműködésével zajlott az este. Ezúttal az Apáti Capella Kamarakórust kérte fel Záborszky Péter, akikkel régi vágya volt már egy közös koncerten fellépni. Az együttes 2003-ban alakult, többször léptek már fel Keszthelyen is. Ezúttal karácsonyi válogatással érkeztek a Balaton Színházba.

„Mivel mi egy olyan csapat vagyunk, akik azért álltunk össze, és azért vagyunk hosszú évek óta együtt, mert szeretünk énekelni és nagyon örülünk, hogy ezt megoszthatjuk ezt másokkal is, ezért ez egy örömet jelent nekünk összességében.” - mondta el Galuska Sándor.

A karácsonyra hangoló eseménynek idén is nagy sikere volt, a művészek teltház előtt léphettek fel.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
Az állattartók számára is a higiénia fontosságát hangsúlyozzák az állatorvosok.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó