Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Nagy sikert aratott Záborszky Péter karácsonyi koncertje
2017. dec. 20. szerda | Keszthely
Nagy sikert aratott Záborszky Péter karácsonyi koncertje
Ismét nagysikerű karácsonyi koncertet adott a Balaton Színházban Záborszky Péter. A fiatal keszthelyi muzsikus ezúttal is orgonajátékkal és énekkel örvendeztette meg közönségét. A klasszikus karácsonyi művek mellett több újdonsággal is szolgált a jelenleg Londonban tanuló zenész.

Johann Sebastian Bach műveivel kezdte keszthelyi koncertjét Záborszky Péter. Az orgonista egy év után tért vissza arra a színpadra, melyet az otthonának tart. A Vajda János Gimnázium tanulójaként itt lépett először nagyközönség elé.

"Olyan mintha hazajönnék és készülni a karácsonyi koncertre...valakinek a város feldíszítése, valakinek az adventi kalendárium megvétele, van akinek a karácsonyi daloknak hallgatása jelenti a karácsonyra való hangolódást, de nekem valahogy ez a koncert indítja be a karácsonyi feelinget minden évben” - nyilatkozta a muzsikus. 

A karácsonyi koncerteknek nagyon meghatározott a műválasztása. Péter azonban igyekszik mindig újat mutatni a keszthelyi közönségének, így csak azokat a darabokat játszotta, vagy énekelte el ismét, amikről tudja, hogy elvárja a közönség. A koncerten Müller Ilona zongorán, míg Tóthné Kovács Katalin hegedűn működött közre. Záborszky Péter jelenleg Londonban végzi zenei tanulmányait. Azt mondja, egy inspiráló, nemzetközi közegben van, ahol folyamatosan tud fejlődni. Még bő másfél év van hátra a zeneakadémiából, utána szeretné itthon folytatni életet a fiatal zenész.

„Az biztos, hogy befejezem kint az iskolát és majd a művészdiplomámmal megpróbálok elhelyezkedni, értem ezt szerepválogatások mind opera, mind musical irányába különböző castingokon való részvétel. Illetva pont azért, hogy a másik út is nyitva maradjon számomra , ezért most megcsináltam pótlólag kémia emelt szintű érettségit is, hogy vissza tudjak menni az orvosi képzésre” - mondta Záborszky. 

A karácsonyi koncert nagy sikert aratott a közönség körében. A Balaton Színház a jövőben is örömmel látja Záborszky Pétert. Az álló vastapssal zárult koncertet ingyen látogathatta meg a közönség.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2019. dec. 23. hétfő 14:55 | Keszthely
A fiatal művész orgonaműveket adott elő, valamint musicalslágereket énekelt.
| 2024. júl. 26. péntek 19:15 | Keszthely
Az ország több településéről és a Vajdaságból is érkeztek résztvevők a keszthelyi fuvolatáborba.
| 2024. júl. 19. péntek 19:15 | Balatongyörök
Vasárnapig koncertekkel, valamint helyi és környékbeli borházakkal várnak mindenkit a Györöki Borkorzóra.
| 2024. júl. 18. csütörtök 19:15 | Keszthely
Népszerű a két hete indult a “Sétáló Utca Zene” programsorozat: egyrészt a zenészek, másrészt a közönség és a vendéglátósok körében arat sikert.
| 2024. júl. 8. hétfő 19:15 | Keszthelly
Három napon át vonzott tömegeket a Nyugat-Balaton legnagyobb fesztiválja.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.