+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Saját alkotását adományozta
2019. december 11. szerda 19:01 - Keszthely
Saját alkotását adományozta
Turi Török Tibor számos alkotása ismert. A múzeumtulajdonos évek óta szobrászkodik. Egy éve már a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú társaság tagja is. Kevesen tudják róla ,hogy alkotásainak 90%-át felajánlással adja településeknek, intézményeknek. A napokban Dobóruszkára ajándékozta az egri várkapitány, Dobó István mellszobrát.

Turi Török Tibor legújabb alkotását mutatja szobrászműhelyében. Az 1,4 méter magasságú és 80 cm szélességű domborműről ami februárra készül el. A 150 kg-os alkotást az Ungvár vármegyében található, többnyire magyarlakta településnek ajánlja fel. A 620 lelkes falu az elmúlt napokban  ünnepélyes keretek között vehette  át a szobrász egyik ajándékát ami nem az egyetlen a térségben. A Csehszlovákiai Magyar Dolgozók Kultúregyesülete Nagykaposi Alapszervezete  a keszthelyi alkotó irodalmi és történelmi alakjainak szobrait egy emlékparkban helyezte el.

"Az indíttatásom a nemzetféltés. 107 szobrom került ki a Kárpát -hazába. Ezeknek 95%-a felajánlás. Legutóbb szerencséltettem, a lehetőséggel élhettem ,hogy a Dobó sírjához, Dobó mellszobrot fogadott be a dobóruszkai templom."- mondta a szépmíves.

A nagy várvédő,Dobó István  hőstettét bemutató kültéri dombormű a  tavasszal kerül átadásra Dobóruszkán.  a templom falán kap helyet.

"Oda kerül ahol korábban levették a szarkofág tetejét és befalazták, amit később Buttler gróf Egernek ajándékozott, ahogy ismert a Különös házasságból- Buttler gróf meggyőzze a püspököt – tehát ,annak a helyére kerül a mostani dombormű,itt a domborműnél igyekeztem hitelességgel,mozgalmasan jó dinamikával megörökíteni a nagy hősünknek a tettét."- fűzte gondolataihoz Turi Török Tibor.

A keszthelyi múzeumtulajdonos hobbyjából fakadó alkotásait sok helyen elismerték már . Legutóbb a Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet magyarságért érdemrendet adományozott Turi Török Tibornak kiemelkedő művészeti tevékenységéért.

Hegedüs Éva -Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Köszönjük Magyarország program keretein belül adott koncertet három fiatal Balatongyörökön.
 
A hévízi piac árusait mutatja be a létesítmény új programja, a hétvégén a tehénfejés volt a téma.
 
A Helikon Tenisz Clubban 48 játékos adogatta a labdát, a versenyzők az ország számos pontjáról érkeztek.
 
Két könnyű, három súlyos és nyolc anyagi kárral végződő balesetnél intézkedtek a zalai rendőrök.
 
A program célja, hogy a mozgáskorlátozottak és az egészségesek együtt töltsenek időt a nyár folyamán.
 
A három napos rendezvényen színes programokkal várták az érdeklődőket a vonyarcvashegyi strandon.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó