+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Mikulás Kupa
2019. december 9. hétfő 19:02 - Keszthely
Mikulás Kupa
21.alkalommal rendezték meg a hagyományos Mikulás Kupát a Csány-Szendrey Általános Iskolában. A játékos sportvetélkedő összetett, ügyességi feladatokból állt, melyben gyerekek és szüleik egyaránt versenyeztek. A hangulatos versengésről a gyerekek nem mentek haza üres kézzel. A Mikulás minden játékos gyermeket megjutalmazott.

A szombati napon nem tanítás,hanem versengés folyt a Csány-Szendrey Általános iskolában. Egymás után végezték a feladatokat a csapatok. Az alsós osztályok kezdték meg a Mikulás Kupa versenyeit. Nem csak az ügyesség, hanem a gyorsaság is számított az öt feladatsorból összeállított versenyen.

"Ügyességi játékokat próbáltunk választani. Próbáltunk olyat amiben a szülő együtt játszhat és igazándiból a humor volt ami nagyon fontos volt,hogy mindenki jól érezze magát."- mondta a szervező, Csikós Krisztina.

A vidáman küzdő  sportos csapatokat a tél hangulatához díszített csarnokban a nagyszakállú is figyelte. Lelkesedésből nem volt hiány. Gyerekek és felnőttek egymást váltották a küzdőtéren. Rögtönzött szánkót húztak, Télapó felszereléssel futottak és öltöztették társukat. Az egyen pólós  versenyzők nagyon készültek a szombati kikapcsolódásra.

"Nagyon jó buli és főleg azért jó mert a hétköznapi rohanásba ugye mindig együtt vagyunk a gyerekekkel,de ilyenkor egy kicsit más módon. Izgalmas,korán kell kelni szombaton is. Ezt mondjuk gyorsan túléljük,de utána nagyon mozgalmas gyereknek felnőttnek is."- mondta Danai Kata.

A gyerekeken nem látszott a  az iskolában töltött 6. nap fáradtsága. Minden feladat előtt érdeklődve figyeltek.Egymásnak segítettek, szurkoltak társaiknak. S bizony gyakran gyorsabbak voltak szüleiknél. Akadt olyan kisiskolás aki el is mondta,hogy melyik feladat volt a kedvence.

"Szánkóhúzás volt szerintem a legizgalmasabb,a rénszarvas húzás, a hóember öltöztetés is jó volt."-mondta Fodor Lőrinc.

A jó hangulatú sorversenyeken pontokért  ment a harc. A legtöbb pontot elért osztály vihette el a Mikulás kupát. Természetesen minden csapat  kapott jutalmat a sportnapon amit az iskola igazgatója Dósa Zsolt és maga a Mikulás adott át a versenyzőknek.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Balatongyörök továbbra is tiltakozik a szolgálati kikötő ellen
 
A Városstratégiai Bizottság elnöke egy két hónapja húzódó parkolási bírság ügyében tette meg ezt a lépést
 
A Festetics György Zeneiskola pedagógusa a magyar kultúra napja alkalmából vehette át az elismerést.
 
Több mint 200 négyzetméterrel bővítik a Vadászati Múzeumot.
 
A keszthelyi kiválóság női pisztoly számban diadalmaskodott.
 
A készítmények 18 terápiás területet érintenek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó