+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nyugat-Balatoni Kalendárium a 2020. évre
2019. december 4. szerda 19:10 - Keszthely
Nyugat-Balatoni Kalendárium a 2020. évre
A Fejér György Városi Könyvtárban mutatták be az ötödik Nyugat-Balatoni Kalendáriumot. A szerkesztők örömmel számoltak be a 2020. évi kötet tartalmi és településtörténeti bővítésről. Több mint 60 fő írása, szerkesztése segíti évről-évre a népszerű naptárkötetet amit a családokban egész éven át szívesen forgatnak.

Pelcz István a Nyugat-Balatoni Kalendárium egyik szerkesztője a hallgatóságának a naptárkönyvben található településekhez fűződő történetekről,érdekességekről beszélt. Az internet világában is szívesen olvasott kalendárium az idén az 5. kiadást érte meg amit a borítólap sarkán egy kis pecsét is jelez. Településtörténetek, életutak, közösségek életét bemutató írások mellett a kiadvány évről-évre újabb érdekességeket kínál az olvasóknak.

" Egy valódi Tolnai Festeticsről írtam,Festetics Leóról. Azért mondom,hogy valódi Festetics mert Tolnán is született ugyanakkor keszthelyi kapcsolódásai is számosak voltak. Ugyanis egy időre gyámjának tekinthette a nagy Festetics Györgyöt,és ez a Festetics Leó volt aki megyei főhivatalnok volt,ez a Festetics Leó volt az aki a magyarországi kisdedóvás történetében Brunszvik Teréz mellett meg kellett volna,hogy kapja a megfelelő helyét."- emelte ki a történetekből Pelcz István szerkesztő.

A hónapokra osztott könyv népszerűségét mi sem bizonyítja jobban,mint az,hogy minden évben több település szeretne bekerülni az olvasmányos naptárba. Erről egy 75 lelkes kis falu egykori polgármesterének a következő a véleménye.

"Mi a Balatoni üdülőkörzet legnyugatibb kis faluja vagyunk,Zalaszentmárton. Ezzel,hogy egy Keszthely térségi kalendáriumba bekerül a jövő számára megőrizteti, azokat az értékeket bemutatja amelyek helyben megtalálhatók."- mondta Zalaszentmárton korábbi polgármestere, Dancs Zoltán. 

Az olvasóknak a további tervekről és az olvasói véleményekről számolt be Papp Péter szerkesztő.

"Azt gondolom, sőt szerénytelenül ki is mondom, hogy azt igazolja, hogy  nem rossz ez  a kalendárium. Legalábbis mi így értékeljük, ezért vágtunk neki az ötödiknek sőt már beszélünk a hatodikról is. Úgyhogy ez a közel tucatnyi település aki ebbe szerepel azok mindegyik azt mondom,hogy első szóra vállalják ezt a feladatot,mert ez feladat is valahol ."- mondta Papp Péter.

Komoly írások, receptek,havi horoszkópok az új kalendáriumban, ahogy a fogalmaznak a szerkesztők, a Keszthely központú kalendárium 2020-ban is hozza és viszi is a híreket.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Németországban népszerű autók tulajdonosai Keszthelyan tartották éves találkozójukat.
 
Pártfogoltaknak és segítőiknek szerveztek közös programot a Nagymezőn.
 
A ROADPOL akció keretében Gyenesdiáson és Keszthelyen is mérték a sebességet.
 
A hívők Keszthelyről Vonyarcvashegyig sétáltak, a zarándoklatot a békéért ajánlották fel.
 
A Híradó Plusz mai vendége: Tóbiás Gábor, az Amazon Ház Látogatóközpont múzeumi menedzsere
 
Újra telt házas koncertet adott a Concerto Budapest Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár