+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A legjobb befektetés a tanulás
2019. december 3. kedd 17:23 - Keszthely
A legjobb befektetés a tanulás
Összesen 45 felsőoktatásban tanuló keszthelyi fiatal részesül a Bursa Hungarica önkormányzati ösztöndíjpályázatban. A bírálat eredményeit sajtótájékoztatón ismertette tegnap Csótár András bizottsági elnök. Az önkormányzat kétmillió forintot biztosít erre a célra, a város által nyújtott támogatást az állam megduplázza, így akár havi tízezer forint ösztöndíjban is részesülhet egy-egy hallgató.

A felsőoktatási tanulmányokat kezdő, illetve folytató fiatalok támogatása céljából idén is csatlakozott a keszthelyi önkormányzat a Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázathoz. A költségvetésben kétmillió forintot biztosít a városvezetés erre a célra. A hátrányos szociális helyzetű keszthelyi fiatalok november 5-ig nyújthatták be pályázatukat.

Csótár András, az Emberi Erőforrások Bizottsága elnöke: „Mindenkit tudunk támogatni, a kétmillió forint erre elég volt és mint ismert, ez egy olyan pályázat, melyet az állam is támogat, hogyha maga az önkormányzat támogatja. Ugyanannyi összeget tesz hozzá az állam.”

Ez így összesen 4 millió forint támogatást jelent a keszthelyi pályázóknak, akik tíz hónapon keresztül átlagosan 6 és 10 ezer forintot kapnak – mondta el Csótár András. A pályázatokat elbíráló Emberi Erőforrások Bizottsága elnöke hangsúlyozta, a döntésüknél figyelembe vették például az egy főre eső jövedelmet, az esetleges csonka családok helyzetét, az eltartottak számát, vagy a családban található gépjárműveket is. 

„A cél nemes és úgy ítéljük meg, hogy a legjobb befektetés az oktatás és a tanulás. E miatt szeretnénk segíteni azoknak a felsőoktatásban résztvevő hallgatóknak, akik keszthelyiek és szociálisan rászorulnak a segítségünkre. Így az önkormányzat a mi bizottságunkon keresztül 45 felsőoktatásban résztvevő fiatalnak nyújt anyagi segítséget” - nyilatkozta Csótár András. 

A határidőre 41 darab „A” és 1 darab „B” típusú érvényes pályázati anyagot nyújtottak be. Az első kategória a már felsőfokon tanuló, az utóbbi az érettségi előtt álló, de a következő tanévtől felsőfokú tanulmányokat folytatni szándékozó fiatalokra vonatkozik. Az elmúlt évben 3 „B” típusú ösztöndíjat ítéltek meg, ezek jogosultságát megvizsgálták és 2020-ban is kaphatják az ösztöndíjat.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
 
további híreink
 
Jótékonysági teremlabdarúgó tornát szerveztek Keszthelyen 13 csapat részvételével
 
A várvölgyi rendezvény évről évre népszerűbb, melyre a környékbeliek is szívesen ellátogatnak.
 
Sok területen készítettek feltáró dokumentálásokat a Balatoni Múzeum munkatársai.
 
A lakosság száma azonban 2015 óta csökken, ennek megállítására pályázatok segíthetnek.
 
Hetedik alkalommal szervezték meg Sármelléken az Ólból üstbe elnevezésű kolbásztöltő versenyt.
 
Ezen a héten érdemes a papírokat kitölteni, hogy már a januári béreknél jelentkezzen a kedvezmény.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó