+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megérkezett az óriáskerék Keszthelyre
2019. november 27. szerda 15:15 - Keszthely
Megérkezett az óriáskerék Keszthelyre
21 méter magas, 72 férőhelyes óriáskerék fog működni a keszthelyi adventi időszakban. Ahogy arról már korábban is beszámolt televíziónk, a következő négy hétre több újítással is készült az önkormányzat az elmúlt évekhez képest, az óriáskerék lesz ezek közül az egyik. A létesítmény szerdán érkezett meg a Fő térre, várhatóan holnap fogják összeszerelni a szakemberek.

Már elkezdték összeszerelni a szakemberek azt az óriáskereket, mely szerda délelőtt érkezett meg a városba. A létesítmény az adventi vásár egyik újításaként jelenik meg Keszthelyen. Az óriáskerékről várhatóan pazar látvány fog nyílni akár a Balatonra, akár pedig az esti fényben pompázó adventi vásárra is. Nagy Bálint polgármester elmondta, a jövőben törekednek arra, hogy minden évben egy újdonsággal rukkoljanak elő a város rendezvényeire, így például az adventi időszakra is.

„Szerettünk volna valami olyan újdonságot, ami Keszthelyen még nem volt az elmúlt években, vagy talán egyáltalán. És viszonylag jó visszajelzések voltak azokon a településeken is az óriáskerekekkel kapcsolatban, ahol már korábban valamilyen rendezvénynél vagy akár nyári programok keretében felállításra került és üzemeltetésre került az óriáskerék. Illetve az elmúlt években hozzám is, mint még alpolgármester többször jött lakói oldalról is olyan észrevétel, kérés és igény, hogy esetleg óriáskereket vagy valamilyen plusz attrakciót be tudnánk-e hozni az adventi vásárba, úgyhogy ez volt az igazi indíttatása ennek.”

Az óriáskereket egészen vízkeresztig vehetik igénybe az érdeklődők. A polgármester hozzátette, mindenki számára élményt nyújthat az új attrakció, melyet a keszthelyiek lakcímkártya felmutatásával kedvezményes áron vehetnek majd igénybe.

„A 21 méter magas óriáskeréken 18 kabin található, melyekben egyszerre 3-4 személy tartózkodhat. Egy menetben 3 kört tehetnek meg az érdeklődők, mely körülbelül 12 percig tart. Az óriáskerék advent első vasárnapjától, azaz december elsejétől üzemel majd itt a keszthelyi Fő téren."

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Egy órával kevesebbet alhattunk. Hogyan hat az egészségünkre?
 
A szombaton életbelépő korlátozást betartják az emberek.
 
60 gépkocsi és 60 kerékpár ingyenes tárolására lesz alkalmas a parkoló.
 
Erre egymás egészségének a megőrzése érdekében van szükség- fogalmaz videóüzenetében a képviselő.
 
A kórházparacsnokok fő feladata a védekezés segítése.
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó