+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Siker az Irodalmi Rádió pályázatán
2019. november 19. kedd 19:10 - Keszthely
Siker az Irodalmi Rádió pályázatán
Az Irodalmi Rádió szépirodalmi pályázatára küldte el írásait Turi Török Tibor. Az év mérnök költője, mérnök írója kategóriában 2. helyezést ért el egy, 1979-es történet megírásával. A Bodrogközi látomás című írás Turi Török Tibor főiskolás éveit eleveníti meg.

Turi Török Tibor szobrászműhelyében nincs olyan nap,hogy zárva lenne az ajtó. A keszthelyi szépmíves hol a történelem, hol a zene vagy az irodalom nagyjait formázza meg. Alkotás közben jönnek a jobbnál jobb gondolatok is.Kevesen tudják róla,hogy ír. Aforizmáit, humoros történeteit már többször összegyűjtötte . De szépirodalmi pályázatokra is elküldte. Így volt ez nyáron is amikor a z Irodalmi Rádió Az év mérnök költője 2019.” és „Az év mérnök írója 2019.”kitüntető címek megszerzéséért pályázatot írt ki. Turi Török Tibor több művét is beküldte. Mérnök író kategóriában pályázott a Bodrogközi látomás című novellájával.

"Három művet kellett beküldeni. Érzésem szerint a három közül a másik kettő jobb volt. Nem tudtam miért ezt választották. Hát aztán rájöttem,hogy a mérnök…műszaki dologról van szó,és ez pedig az akkori főiskolai éveimről szól,mikor is én faltam a vidéket. Szerettem Szabolcs, Zemplén megyét,Szatmár megyét. Sokat jártam ,stoppoltunk,egy nyáron 2000 km-t is mentünk. Akkoriban a ’70.es években."- mesélte el Turi Török Tibor.

A díjazott írás egy Sárospatak melletti Páterhomok nevű faluban töltött nyári gyakorlat idejével visszapörgeti az időt.

"Nagy kalandvággyal mentem oda mert csak a térképről ismertem,nem tudtam kik ezek,milyen emberek. Hallottam ,hogy ott van Hollóháza,ott van Széphalmon Kazinczy,ott van Füzér vár ahol a szent korona egy darabig volt és Regéc és a Rákóczi hagyományok és úgy éreztem,hogy valami kis regényes helyre kerülök,egy manó koboldok lakta féle középkori kis miliőbe és hát nem csalódtam."- mondta a szerző.

A kis falu életét,az ott élő barátságos emberek szokásait a humorral átszőtt élményeket bemutató írást a zsűri 2. helyezéssel jutalmazta.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Nagy Bálint reagálása Czuth Zoltán László levelére.
 
Tegnap lemondásra szólította fel Dósa Zsolt a képviselőt egy két hónapja húzódó parkolási ügy kapcsán.
 
Gyenesdiás méltán büszke az avar korra visszavezethető történelmére. Erről jelent meg most egy könyv.
 
A Fidesz képviselőjelöltje a 6. sz. választókerületben kiírt időszaki voksoláson méreti meg magát.
 
44 dunántúli település 108 iskolája jelezte részvételét az idei Helikoni Ünnepségekre.
 
Mesefoglalkozást tartottak a NépmesePontban a Zöldmező Utcai Általános Iskola diákjai számára.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó