+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Demonstráltak a Szent Mihály kápolnánál
2019. november 18. hétfő 19:10 - Vonyarcvashegy
Demonstráltak a Szent Mihály kápolnánál
Amint arról korábbi híradónkban tudósítottunk sokan aggódnak egy leendő beruházás miatt, ami Balatongyörök és Vonyarcvashegy határában, a Szent Mihály kápolna tövében, közel 5,5 HA-t érintve valósulna meg.

A tervezett ipari kikötő megépítése ellen békés demonstrációval tiltakoztak szombaton délután a Szent Mihály kápolnánál. Helyi lakosok, nyaralótulajdonosok, civil szervezetek és az érintett önkormányzatok képviselői mellett a Dunántúlról sok Balatonért aggódó ember is érkezett a legendás dombra, hogy kifejezzék tiltakozásukat a ma még érintetlen táj rombolása és a turizmus veszélyeztetése miatt.

A tiltakozáson Kiss László Tibor, Balatongyörök önkormányzati képviselője elmondta: A kilátásáról is híres kápolna dombtól mintegy 400 méterre, a jelenlegi zagytérnél- amely a  Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság kezelésében áll -  tervezett ipari létesítmény több szempontból is zavarná a turisztikailag frekventált helyet és a Balaton élővilágát. Nem csak látványában rombolná a Balatont, hanem a kőlerakóhelyként is működő kikötőhöz való teherfuvarozás a települések lakosságát, a nyaralókat is zavarná és tönkretenné az úthálózatot.

A szervezők részéről elhangzott: nem arról van szó, hogy nem kell fejleszteni és karbantartani a Balatont. A kérdés az, hogy hol valósuljanak meg. A tárgyalások folynak az érintett önkormányzatok és a szakmai felek  között. Az engedélyezési tervek és a hatástanulmány elkészítésének határideje 2019. december 20., addig mindent megtesznek az ésszerű megoldás érdekében - hangzott el a békés tüntetésen.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Több mint 200 négyzetméterrel bővítik a Vadászati Múzeumot.
 
A keszthelyi kiválóság női pisztoly számban diadalmaskodott.
 
A készítmények 18 terápiás területet érintenek.
 
Az egész Kárpát-medencéből várják a kórusokat és népzenészeket Keszthelyre június 5-én és 6-án.
 
A zalaszántói Baráti Kör negyedik alkalommal szervezte meg a programot a Gersei-Pethő kúria udvarán.
 
Az első és második világháború hősi halottai előtt hajtottak fejet vasárnap Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó