Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Tüntetés a Georgikon megszűntetése ellen
2021. aug. 16. hétfő | Keszthely
Tüntetés a Georgikon megszűntetése ellen
A keszthelyi felsőoktatás jövőjéért szervezett tüntetést Elekes István, a Momentum Mozgalom előválasztási jelöltje. Bár a megmozduláson többször is elhangzott, hogy ez nem pártpolitikai rendezvény, az MSZP, a DK, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a KÉVE tagjai is részt vettek és beszédet mondtak az eseményen. A tüntetés apropója az volt, hogy az országos sajtóban megjelent cikk szerint megszűnik az oktatás a Georgikonon.

A Polgármesteri Hivatal előtt gyűltek össze a tüntetők pénteken délután. Az esemény főszervezője, Elekes István elmondta, azért voltak kevesen a demostráción, mert sokan félnek attól, elveszíthetik munkahelyüket, egzisztenciájukat. A Momentum Mozgalom előválasztási jelöltje párhuzamot húzott a CEU megszűntetése és a Georgikon között. Dékány Péter, Keszthely önkormányzati képviselője, a KÉVE tagja kifejtette, Keszthelyt az egyetem és a kastély határozza meg, de a Georgikon megszűntetése ellen semmit nem tesz a városvezetés. Hozzátette, az oktatás megszűnésével munka nélkül maradnak a pedagógusok, bevételtől esnek el az albérletet kiadók és sok szolgáltató is.Czuth Zoltán László, keszthelyi önkormányzati képviselő, az MSZP helyi alelnöke úgy fogalmazott, 224 év tradíciója veszne oda a Georgikon bezárásával. Hangsúlyozta, az egyetem a tudás központja, amelynek segítségével függetlenedni lehet a hatalomtól.Molnár Tibor, Keszthely önkormányzati képviselője, a Mindenki Magyarországa Mozgalom előválasztási jelöltje elmondta, a keszthelyiek azt állítják, büszkék az egyetemükre, mégis csak kevesen vettek részt a tüntetésen. A politikus arról beszélt, a Georgikonra rekordszámú hallgatót vettek fel, a kormánypárt azonban évek óta akadályozza az egyetem fejlődését.

A zaol.hu-n pénteken interjú jelent meg dr. Gyuricza Csabával. A MATE rektora határozottan cáfolja, hogy vidéki campusokat szűntetnek meg. Kihangsúlyozta, világszínvonalú képzést szeretnének felépíteni és ebben fontos szerepet szánnak a Georgikonnak. Elmondta, Keszthelyen az agroturisztikai irányt szeretnék felerősíteni, koncentrálva egyebek mellett a campus szaktanácsadási, kutatási funkciójára.Dr. Gyuricza Csaba elárulta: elkötelezett abban, hogy újraélessze Keszthelyen az évekkel ezelőtt megszüntetett mezőgazdasági szakiskolai képzést.A Georgikon megszűntetését.

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője is cáfolta. Közösségi oldalán úgy fogalmazott, hatékonyabb, eredményesebb felsőoktatásra, átalakításokra szükség van, hogy fiataljaink olyan szakmai képzést kapjanak, amivel megállják a helyüket a világban.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2019. nov. 18. hétfő 19:10 | Vonyarcvashegy
Ipari kikötő ellen tiltakoztak.
| 2019. jan. 3. csütörtök 10:19 | Keszthely
A két ünnep között szervezett tiltakozást a Demokratikus Koalíció.
| 2016. már. 31. csütörtök 05:57 | Keszthely
Mintegy ötven fő csatlakozott Keszthelyen a Tanítanék Mozgalom polgári engedetlenségi akciójához.
| 2015. ápr. 21. kedd 11:31 | Keszthely
Keszthelyen is tüntettek a kormány munkája ellen.
| 2014. nov. 19. szerda 08:49 | Keszthely
Nem csak a jelenlegi kormány, hanem az elmúlt 25 év miatt vonultak az utcára hétfő este Keszthelyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.