+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jubilált a Természetgyógyász nap
2019. november 12. kedd 16:11 - Keszthely
Jubilált a Természetgyógyász nap
Tizedik alkalommal rendeztek Természetgyógyász napot a Balaton Színházban. A program célkitűzése, hogy megismertesse Keszthelyen és környékén működő természetgyógyászokat a közönséggel. A programon számos mozgásformát is ki lehetett próbálni, a kiállítóknál pedig kóstolási lehetőség is volt.

A Természetgyógyász nap kezdeti célja az volt, hogy megismertessék az érdeklődőket a város és a térség természetgyógyászaival és az alternatív mozgásformákkal. Az aktuális irányzatokhoz idomulnak mindig a szervezők. 

Csengei Ágota, a szervező művelődési központ igazgatója: „A visszajelzések alapján úgy gondolom, hogy van létjogosultsága ennek a rendezvénynek. Mindig olyan előadókat próbálunk megkeresni, akikre az adott évben, valami miatt különösen nagy figyelem fordul feléjük.”

Kitiltása előtt, körülbelül 100 évvel ezelőtt a gyógynövények királya volt a kender – mondta előadásában Mörk László. A természetgyógyász kiemelte, a gyógyszerek 80 százalékának a kenderolaj volt az alapja. Hozzátette, ez a készítmény olyan tartalommal rendelkezik, amivel az emberi szervezet számára kimeríthetetlen lehetőséget biztosít.  

„Civilizációs egyik ilyen betegség például az Alzheimer-kór, vagy éppen a Parkinson-kór az idősebb korban, vagy a fiataloknak a tanulási nehézségek, vagy a hiperaktív gyerekek. Ezzel az olajjal ezeket mind meg lehetne előzni. Tulajdonképpen nem gyógyszerként, hanem élelmiszerként aposztrofáljuk az olajat is” - mondta a természetgyógyász. 

Egy különleges mozgásformával is megismerkedhettek az érdeklődők. A Mediball egy kínai eredetű, a tai chi mozdulataiból kialakult mozgásforma. A két ütővel és labdával zajló páros játék a testet és a lelket is megmozgatja.

Bartunek Zoltán Mediball oktató: „Végig egy szinkronban vagyok magammal, a környezettel, a térrel és ezáltal egy kiterjesztett tudtaállapotban tudom ezt úgy megvalósítani, hogy helyes legyen.”

Az előadások és mozgásformák mellett számos kiállító várta az érdeklődőket egész nap a Balaton Színházban. Helyi termelők kínálták portékájukat és lehetőség volt állapotfelmérésekre is. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Magyar Falu Program keretében mintegy 22 millió forintból újíthatták meg az épületet.
 
A Libáson és a Városi Strandon is szívesen töltik az idejüket a családok és baráti társaságok.
 
A hétvégi hidegfront beköszöntével népszerű volt a Helikon Kastélymúzeum és a belváros is.
 
A vendégek és a vállalkozók számára is örömet jelentett Keszthely új programja.
 
Csütörtökön kezdődött meg a Gyenesdiási Boros Sétányon a négynapos program.
 
Az 1,2 kilométeres útpálya a Magyar Falu Programban újulhatott meg mintegy 438 millió forintból.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó