Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Feng shuitól a gyógynövényekig
2018. okt. 30. kedd | Keszthely
Feng shuitól a gyógynövényekig
Hogyan készítsünk természetes összetevőkből tisztítószereket, hogyan gyógyíthat minket az otthonunk és mi az év gyógynövénye? Ezekre mind választ kaphattak azok, akik ellátogattak szombaton a Természetgyógyász napra. A Balaton Színház kilencedik alkalommal rendezte meg a programot, melyen számos kiállító is várta az érdeklődőket.

Különböző kezeléseket és állapotfelméréseket is igénybe vehettek a Természetgyógyász nap látogatói. A Balaton Színház két emeletén várták a kiállítók az érdeklődőket. Origamik, mandalák, ásványból készített ékszerek is szerepeltek a repertoárban. A gyógynövények mellett sajtokat, reform- és vegetáriánus ételeket is kínáltak a rendezvényen.

„Nagyon örülök, hogy a művelődési háznak széles körben vannak ilyen rendezvényei, meg hát az a fajta kíváncsiság, hogy mi az újdonság, hogy van-e még – az embernek a korából adódik, hogy már elég sokat tapasztalt – de hogy vajon van még-e újdonság. Éppen itt a szomszédba sikerült egy olyat találnom, ami tojás nélküli fasírozott és olyan dolgokat használ föl, amiket én is megtermesztek a kertben és akkor már bővült az a skála, amivel fel tudom használni, amit én is megtermelek” - mondta el a rendezvényre látogató Gacsóné Julianna.

Az otthonunk is gyógyíthat természetesen – derült ki a rendezvény egyik előadásán. Weinhoffer Ágota Feng Shui elemző elmondta, a legapróbb technikák tudatos alkalmazásával jelentős pozitív hatásokat érhetünk el életünkben:   „A Feng Shui igaziból nagyon sok magyar és praktikus elemet is tartalmaz, amikkel sokakl dinamikusabbá, jókedvűen indulok a munkahelyemre, tartalmasan tudom a családdal az időt együtt tölteni. Ugye azt mondjuk, hogy otthonokat formálunk és aztán az otthonunk formál minket. Egy legapróbb változtatás is: kidobom az elszáradt növényeket például, már az egészséget erősítem ez által.”

A Goldmark Károly Művelődési Központ Természetgyógyász klubja révén merült fel a ennek a tematikus napnak a gondolata kilenc évvel ezelőtt. Az intézmény a kiállítók mellett olyan előadókat hív meg a programra, akik helyben nyújtanak alternatív gyógymódokat, vagy országosan ismertek és elismertek. A Feng shui mellett a zöld háztartásokról, a levenduláról és tudatos táplálkozásról is hallhattak a vendégek. 

Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója: „Én mindig úgy gondolom, hogy vannak azért új lehetőségek, amiket megtalálunk és az embereket folyamatosan izgatja ez a téma, hiszen valóban így van, hogy az orvosokba megbízunk és segítenek, de azért nagyon jó, ha mi is tudunk az egészségünkért valamit tenni, mi ennek a szellemében állítjuk össze az előadásokat is és az egész napot. Nem véletlen, hogy az előadásokat megtöri egy mozgásformát bemutató kis félóra, amit a Básti teremben fogunk megtartani. Itt meg lehet ismerkedni a jógával, a csikunggal tai chival, a zumbával például Hegedüs Évitől.”  

A Természetgyógyász napot kilencedik alkalommal rendezték meg a Balaton Színházban.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2022. jún. 14. kedd 17:37 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Wágenhoferné Pohl Magdolna természetgyógyász.
| 2019. nov. 12. kedd 16:11 | Keszthely
Tizedik alkalommal rendeztek Természetgyógyász napot a Balaton Színházban.
| 2014. nov. 24. hétfő 10:33 | Keszthely
Kiállítók, előadók segítségével ismerkedtek az érdeklődők a természetes anyagokkal a Balaton Színházban.
| 2013. nov. 25. hétfő 17:14 | Keszthely
Természetes gyógymódok, vizsgálatok, kezelések várták az érdeklődőket.
| 2024. júl. 23. kedd 19:15 | Balatongyörök
Különleges alkotásokból nyílt kiállítás a Györöki Nyári Tárlaton.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.