+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Önkiszolgáló étterem várja a vendégeket
2019. november 12. kedd 19:02 - Keszthely
Önkiszolgáló étterem várja a vendégeket
Aki élt az előző rendszerben annak több helyen is volt már lehetősége önkiszolgáló éttermekben étkezni. Az első kísérleti jellegű önkiszolgáló étterem már 1960-ban megnyitott a budapesti Marx Károly Közgazdasági Egyetemen. Öt évvel később már a Balatonon is öt önki működött. Kedvelt éttermek voltak. Megfizethető áron. A rendszerváltást követően sok megszűnt. Pedig a sok embert kiszolgáló, minőségi önkiszolgálókra ma is igény lenne. Ezt a hiányt pótolja Keszthelyen a napokban megnyílt Íz-Labor.

Az Íz-Labor megnyitóján Márton napi műsorral köszöntötték az Életfa Óvoda kis óvodásai az első vendégeket. Az új vendéglátóhelyjel egy igényes szép környezetet alakítottak ki arra a célra,hogy sok vendég kiszolgálására alkalmas önkiszolgáló étterme ismét legyen Keszthelynek és környékének. A tulajdonos Katona Bendegúz úgy gondolta,hogy bár az elmúlt években sok gyorsétterem lánc megtelepedett Magyarországon ,az igazi önkiszolgáló éttermek hangulatát a vendégek igényeivel egyeztetve,  mindenki szereti. Mindemellett az étterem rendezvény térként is nyitva áll a vendégek előtt.

"A fő ok az volt amiért bele mertünk vágni ebbe az üzletbe,hogy a Boratóriumban a kulturális rendezvényeink kinőtték az üzlet méreteit, kézenfekvő volt a lehetőség. Szomszédos üzlet,mely alapterülete több min t 474 nm. Ebből a vendégtér 300 nm,több mint 120 főt tudunk leültetni. Az önkiszolgáló pultunk hétfőtől vasárnapig várja vendégeit ill.hétfőtől péntekig A,B ill. C menüt is kínálunk."- adott tájékoztatást Katona Bendegúz tulajdonos.

A nyitónapon bemutatkozott a konyha mestere is, aki naponta nagy tapasztalattal a finom, ízes ételek elkészítését végzi az önkiszolgáló étteremben.

"Az a célunk,hogy mindenki megtalálja a maga ízlésének és állapotának megfelelőt,gondoltunk a laktóz és glutén érzékenyekre,a diétázókra,de szeretnénk jól lakatni azokat is akik szeretnek enni. Ez hozzátartozik a gasztronómiához. A menüben is és a többi kínálatunkba is-mivel önkiszolgáló jelleggel lehet majd választani- a vendég annyit szed amennyit ő maga akar, az ő igény szerint."- mondta Rózsa Sándor séf.

Miközben a pécsi hat tagú acapella együttes a Vívát Bacchus szórakoztatta a megjelenteket a nyitónap estéjén, liba finomságokat kóstolhattak a vendégek. Az étterem önkiszolgáló pultjánál Márton-napi hagyományos és különleges ételek kerültek a tányérokra. Az ünnepi menü is mutatta az étterem széles választékát amit a jövőben hétről-hétre a vendégek véleményét, ötletét figyelembe véve  állítanak össze.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az ősbemutató pénteken délután a Balaton Színházban zajlott.
 
Az ünnepelt elmondta, egész életében számos feladata volt, így nem volt ideje törődni az évek múlásával.
 
Az eredeti tervekhez képest rövidített programmal tartották meg az '56-os megemlékezést Keszthelyen.
 
Az iskola is döbbenten áll a tény előtt, hogy ilyen tragédia történt. Pszichológus segít a diáktársaknak.
 
Gyöngyösfalu kalandparkjában dőlt ki egy fatörzs, egy diák elhunyt, egy pedig súlyosan megsérült.
 
Átadták át a forgalomnak az M76-os gyorsforgalmi út első ütemének egy 4,1 km-es szakaszát.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár