+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az életmód meghatározza életünk hosszát
2019. október 16. szerda 19:08 - Keszthely
Az életmód meghatározza életünk hosszát
A sport és táplálkozás misztikuma címmel tartott előadást Keszthelyen Manninger Beáta az életmód váltásról október 11.n a Balaton Színházban .A tanácsadó a diabéteszes embereknek, változó korban lévő nőknek és túlsúlyos gyerekeknek próbál segíteni táplálkozási tanácsaival.

Manninger Beáta hallgatóságának elmondta,hogy két évtizedes televíziózás után édesapja cukorbetegsége motiválta a váltásra,s kezdett el a táplálkozással komolyabban foglalkozni,tanult táplálkozási szakembernek és sporttáplálkozási tanácsadónak . 30 éve érdekli az egészséges életmód és táplálkozási formák. Hazánk lakosságának rossz egészségi állapota és a túlsúlyos emberek betegségei. Fórumokon,személyes beszélgetéseken próbál segíteni az érintett célcsoportoknak.

"Az lenne a legfontosabb hogy  ha életmód váltásra bírnánk az embereket. Amiben a 80% az étel és 20% a sport. Mondom ezt sportolóként is. Egyik a másik nélkül nincs. De azt meg kell értenünk mindenféleképpen,hogy az elsődleges az étkezésünknek a teljes megreformálása. Ha úgy tetszik a tápanyagban gazdag ételeket előtérbe helyezni,a jó szénhidrátokat,a jó zsírokat és a jó fehérjéket és mellette hetente legalább 3x sportolni."- mondta a táplálkozási szakember, sporttáplálkozási tanácsadó.

Manninger Beáta azért tartja fontosnak az egészség tudatos étkezést,életvitelt mert kimutathatóan egyre betegebb a nemzet. Mint mondta,a legszomorúbb az,hogy már a legfiatalabb korosztálynál is sok a diabeteszes beteg és a túlsúlyos. Nagy szerepe van a közösségnek, a családnak az életmód váltásban mert a motiváltság és a visszaigazolás segít az elhatározásban és a változtatás folyamatában is. Az előadáson akadt olyan érdeklődő,aki elmondta ő a szakember segítségével szeretne változtatni.

"Pár évvel ezelőtt a mozgás lett az aktív az életemben és igyekeztem valamilyen szinten a táplálkozásomra figyelni,de eljutottam egy szintre és nem sikerült tovább a fogyás,az átalakulás és ezért úgy gondoltam,hogy mindenféleképpen a táplálkozásomba kell belenyúlni és ezért egy tanácsadó segítségét szerettem volna kérni."- mondta el Nagyváradi Szilvia.

: Manninger Beáta Keszthelyen korábbi betegségeiről is beszélt a közönségnek,s elmondta,hogy saját táplálkozási módszerével mára tünetmentessé vált. Fontos a napi sportolás számára és az ,hogy minél több embernek tudjon a jövőben segíteni.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Georgikon Campuson régi hagyománya van a regattának, ezt a sportágat szívesen választják a hallgatók.
 
A változékony időjárás miatt elszaporodtak a rágcsálók.
 
A mozgás fontosságára, és az aktív életmód lehetőségeire hívta fel a figyelmet a nyugdíjas klub.
 
Egy különleges világkörüli utazásról mesélt Szita Gábor a Világjáró Klub közönségének.
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus