+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az életmód meghatározza életünk hosszát
2019. október 16. szerda 19:08 - Keszthely
Az életmód meghatározza életünk hosszát
A sport és táplálkozás misztikuma címmel tartott előadást Keszthelyen Manninger Beáta az életmód váltásról október 11.n a Balaton Színházban .A tanácsadó a diabéteszes embereknek, változó korban lévő nőknek és túlsúlyos gyerekeknek próbál segíteni táplálkozási tanácsaival.

Manninger Beáta hallgatóságának elmondta,hogy két évtizedes televíziózás után édesapja cukorbetegsége motiválta a váltásra,s kezdett el a táplálkozással komolyabban foglalkozni,tanult táplálkozási szakembernek és sporttáplálkozási tanácsadónak . 30 éve érdekli az egészséges életmód és táplálkozási formák. Hazánk lakosságának rossz egészségi állapota és a túlsúlyos emberek betegségei. Fórumokon,személyes beszélgetéseken próbál segíteni az érintett célcsoportoknak.

"Az lenne a legfontosabb hogy  ha életmód váltásra bírnánk az embereket. Amiben a 80% az étel és 20% a sport. Mondom ezt sportolóként is. Egyik a másik nélkül nincs. De azt meg kell értenünk mindenféleképpen,hogy az elsődleges az étkezésünknek a teljes megreformálása. Ha úgy tetszik a tápanyagban gazdag ételeket előtérbe helyezni,a jó szénhidrátokat,a jó zsírokat és a jó fehérjéket és mellette hetente legalább 3x sportolni."- mondta a táplálkozási szakember, sporttáplálkozási tanácsadó.

Manninger Beáta azért tartja fontosnak az egészség tudatos étkezést,életvitelt mert kimutathatóan egyre betegebb a nemzet. Mint mondta,a legszomorúbb az,hogy már a legfiatalabb korosztálynál is sok a diabeteszes beteg és a túlsúlyos. Nagy szerepe van a közösségnek, a családnak az életmód váltásban mert a motiváltság és a visszaigazolás segít az elhatározásban és a változtatás folyamatában is. Az előadáson akadt olyan érdeklődő,aki elmondta ő a szakember segítségével szeretne változtatni.

"Pár évvel ezelőtt a mozgás lett az aktív az életemben és igyekeztem valamilyen szinten a táplálkozásomra figyelni,de eljutottam egy szintre és nem sikerült tovább a fogyás,az átalakulás és ezért úgy gondoltam,hogy mindenféleképpen a táplálkozásomba kell belenyúlni és ezért egy tanácsadó segítségét szerettem volna kérni."- mondta el Nagyváradi Szilvia.

: Manninger Beáta Keszthelyen korábbi betegségeiről is beszélt a közönségnek,s elmondta,hogy saját táplálkozási módszerével mára tünetmentessé vált. Fontos a napi sportolás számára és az ,hogy minél több embernek tudjon a jövőben segíteni.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus