Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / A gyarapodó erdőre és a klímavédelemre fókuszált az Erdők hete
2019. okt. 4. péntek | Keszthely
A gyarapodó erdőre és a klímavédelemre fókuszált az Erdők hete
Több mint 250 óvodás és iskolás vett részt a Természet Háza programjain, melyeket az Erdők hete keretében hirdettek meg. A Bakonyerdő Zrt. látogatóközpontjában játékos feladatok várták a gyerekeket, melyek a klímaváltozásra és az erdő szerepére irányították a figyelmüket. A XXIII. Erdők Hete rendezvénysorozat 2019. szeptember 30.- október 06. között zajlik.

Az I. Erdők Hete 1997-ben a „Tegyünk együtt többet erdeinkért!” felhívással fordult az erdőben dolgozó erdészekhez és az erdőt kedvelő támogatókhoz. Az akció célja volt, hogy megértessék, nem az erdésztől kell félteni az erdőt, mert az erdész az erdő gondozója. Azóta minden évben más-más üzenettel szervezik meg a programot. Az idei a XXIII. Erdők Hete, amelynek jelmondata –„Óvd és gyarapítsd az erdőt az élhető klímáért!” – az erdők szerepe kulcsfontosságú a klímaváltozás elleni harcban.

A Természet Háza idén is csatlakozott az országos eseményhez. Hétfőtől csütörtökig óvodásokat és iskolásokat vártak az ingyenes programra. Képkirakó és keresztrejtvény is várta a kicsiket, akik játékos formában, a kiállítást felfedezve oldhatták meg a feladatokat. Az óvodások elsősorban az erdei állatokkal, a nagyobbak pedig a klímaváltozással ismerkedhettek meg. A zalaapáti elsősök szeretik az erdőt és a természetet.

„Szép az erdő, meg friss levegő van ott, fák, ágak, levelek és a vadak. Jó lenni az erdőben” - nyilatkozta Litusz Emili, zalaapáti iskolás. 

A Természet Háza négy napon keresztül fogadta a csoportokat. A környező települések mellett még Alsóörsről is érkeztek gyerekek. A szervezők tájékoztatása szerint több mint 250 óvodás és iskolás vett részt a játékos feladatok megoldásában. A Bakonyerdő Zrt. látogatóközpontjában kiemelt figyelmet szentelnek az Erdők hete témájának, a gyarapodó erdőnek. 

Nagyné Sali Éva, a Természet Háza mb. ökoturisztikai vezetője: „Nagyon fontos, hiszen itt a Természet Házában is van egy monitor ennek kapcsán, ami mutatja az erdőnek a változását Magyarország területén. Nagyon fontos, hogy ezek az erdőterületek megújuljanak, ugye itt erdész berkekben dolgozunk, tehát próbáljuk az erdész szakmai szépségeire is felhívni a figyelmet, illetve a környezeti változások miatt is nagyon fontos, hogy egyre több erdőnk legyen, hiszen az oxigéntermelés, illetve a széndioxid lekötés miatt is nagyon fontos az erdőterületek gyarapodása.” 

A XXIII. Erdők Hete rendezvénysorozat október 06-ig zajlik. A hétvégén még az ország számos pontján lesznek események a túráktól kezdve a kisvasutazáson át az erdei futóversenyig. A részletes program az erdokhete.hu honlapon található.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV                  

| 2020. szep. 30. szerda 14:40 | Gyenesdiás
Az idei esemény témája a klímaváltozás és az erdők kapcsolata, az erdők klímaváltozást mérséklő hatása.
| 2017. okt. 9. hétfő 16:10 | Gyenesdiás
Az erdők értékeire és azok védelmére hívta a figyelmet az erdők hete rendezvénysorozat.
| 2023. jún. 19. hétfő 15:29 | Balatongyörök
A Bakonyerdő Zrt. rendezte az Országos Erdészeti Egyesület vándorgyűlését.
| 2023. már. 20. hétfő 16:25 | Vonyarcvashegy-Balatongyörök
A Forrásvíz Természetbarát Egyesület szervezésében idén is túrára hívták a természet szerelmeseit.
| 2023. feb. 24. péntek 13:13 | Keszthely
Zajlik az agancshullajtás időszaka.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
22:00
Híradó
22:45
Savaria Filmfesztivál
23:45
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.