+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A gyarapodó erdőre és a klímavédelemre fókuszált az Erdők hete
2019. október 4. péntek 16:02 - Keszthely
A gyarapodó erdőre és a klímavédelemre fókuszált az Erdők hete
Több mint 250 óvodás és iskolás vett részt a Természet Háza programjain, melyeket az Erdők hete keretében hirdettek meg. A Bakonyerdő Zrt. látogatóközpontjában játékos feladatok várták a gyerekeket, melyek a klímaváltozásra és az erdő szerepére irányították a figyelmüket. A XXIII. Erdők Hete rendezvénysorozat 2019. szeptember 30.- október 06. között zajlik.

Az I. Erdők Hete 1997-ben a „Tegyünk együtt többet erdeinkért!” felhívással fordult az erdőben dolgozó erdészekhez és az erdőt kedvelő támogatókhoz. Az akció célja volt, hogy megértessék, nem az erdésztől kell félteni az erdőt, mert az erdész az erdő gondozója. Azóta minden évben más-más üzenettel szervezik meg a programot. Az idei a XXIII. Erdők Hete, amelynek jelmondata –„Óvd és gyarapítsd az erdőt az élhető klímáért!” – az erdők szerepe kulcsfontosságú a klímaváltozás elleni harcban.

A Természet Háza idén is csatlakozott az országos eseményhez. Hétfőtől csütörtökig óvodásokat és iskolásokat vártak az ingyenes programra. Képkirakó és keresztrejtvény is várta a kicsiket, akik játékos formában, a kiállítást felfedezve oldhatták meg a feladatokat. Az óvodások elsősorban az erdei állatokkal, a nagyobbak pedig a klímaváltozással ismerkedhettek meg. A zalaapáti elsősök szeretik az erdőt és a természetet.

„Szép az erdő, meg friss levegő van ott, fák, ágak, levelek és a vadak. Jó lenni az erdőben” - nyilatkozta Litusz Emili, zalaapáti iskolás. 

A Természet Háza négy napon keresztül fogadta a csoportokat. A környező települések mellett még Alsóörsről is érkeztek gyerekek. A szervezők tájékoztatása szerint több mint 250 óvodás és iskolás vett részt a játékos feladatok megoldásában. A Bakonyerdő Zrt. látogatóközpontjában kiemelt figyelmet szentelnek az Erdők hete témájának, a gyarapodó erdőnek. 

Nagyné Sali Éva, a Természet Háza mb. ökoturisztikai vezetője: „Nagyon fontos, hiszen itt a Természet Házában is van egy monitor ennek kapcsán, ami mutatja az erdőnek a változását Magyarország területén. Nagyon fontos, hogy ezek az erdőterületek megújuljanak, ugye itt erdész berkekben dolgozunk, tehát próbáljuk az erdész szakmai szépségeire is felhívni a figyelmet, illetve a környezeti változások miatt is nagyon fontos, hogy egyre több erdőnk legyen, hiszen az oxigéntermelés, illetve a széndioxid lekötés miatt is nagyon fontos az erdőterületek gyarapodása.” 

A XXIII. Erdők Hete rendezvénysorozat október 06-ig zajlik. A hétvégén még az ország számos pontján lesznek események a túráktól kezdve a kisvasutazáson át az erdei futóversenyig. A részletes program az erdokhete.hu honlapon található.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV                  

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus