+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Összhangban tekernek
2019. augusztus 19. hétfő 14:39 - Keszthely
Összhangban tekernek
Ismét tandem kerékpárokkal kerülik meg a Balatont látók és látássérültek. A Mozdulj! Egyesület kilencedik alkalommal szervezte meg a túrát. Céljuk, hogy közösségi sportélményt szerezzenek a résztvevőknek. A rendezők szerint a program mára egy figyelemfelhívó kampány lett, melynek fő szempontja az empátia és az odafigyelés egymásra.

Ismét állomása volt Keszthely a tandemeseknek. Ezúttal a Karmelita templom kertjében emlékfát is ültettek a résztvevők. A munkából látók és látássérültek is kivették a részüket. Az idei túra rekordot hozott, Keszthelyre 77 fő érkezett, akik közül 27-en látássérültek. A Mozdulj! Egyesület kilencedik alkalommal szervezte meg a Balatonkerülést.

Dr. Tálos Marianna, az egyesület elnöke: „A cél egyértelmű, hogy egy igazi integrált, közösségi sportélményt szerezzünk a résztvevőknek, másrészt pedig egy esélyegyenlőségi példát szeretnénk arra mutatni, hogy a segítségnyújtás a szívünkbe benne lakozik és ez nem pénzkérdés, a sport az egyik legjobb lehetőség erre.”

Idén saját tandem kerékpárokkal is nekivághattak az útnak, egy sikeres budapesti jótékonysági koncertnek köszönhetően 12 ilyen járművet vásárolt az egyesület. Ezeken kívül a résztvevők saját kettő, illetve egyszemélyes járműveik gazdagítják a mezőnyt. Az egyénileg érkezők mellett házas- és testvérpárok is nyeregbe pattantak. Így tett például Feil Dóra és Gábor, akik Paksról érkeztek:  „Abszolút integrált módon nőttünk föl, én is és a Dóri is és gyakorlatilag nem nagyon találkozik az ember sorstársakkal, legalábbis én nem nagyon találkoztam. Úgyhogy engem ez leginkább azért motivált, hogy itt találkozzak hasonló betegséggel, vagy akár egyéb betegségből adódó, de szintén látássérültekkel.”

A túrázók kitérőkkel együtt körülbelül 250 kilométert tekernek augusztus 15 és 21. között. A szervezők szerint mára ez az esemény egy igazi esélyegyenlőségi mozgalommá vált, hiszen ez a kezdeményezés nem csak sportértéket hordoz magában, hanem figyelemfelkeltő kampány is. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Hosszú évek óta ismét van Keszthelyen önkiszolgáló étterem.
 
Tizedik alkalommal rendeztek Természetgyógyász napot a Balaton Színházban.
 
A Keszthelyi Kórház és egy súlyos beteg keszthelyi férfi javára szerveztek jótékonysági hangversenyt.
 
A programsorozat péntekig tart, több rendezvénnyel is készültek a szervezők.
 
A Lovassy-Petőfi utcai valamint a Rezi úti kereszteződésnél ütköztek össze az autók.
 
8. alkalommal szervezték meg a Márton napi lámpásjárást, amelyet szeretetvendégség követett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó