+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Másodszor is Gasztrosokkk
2019. augusztus 12. hétfő 15:38 - Keszthely
Másodszor is Gasztrosokkk
Több mint 3000 adag étel fogyott el az idei Gasztosokkk-on. A kitelepülők ököruszályt, lazazpisztrángot és Angus marha burgert is kínáltak a keszthelyi Fő téren. A második alkalommal megtartott rendezvényen a gasztronómiai világába kalauzolták az érdeklődőket. Az ínycsiklandó ételek és finom italok mellett látványfőzés, kerekasztal beszélgetés és könnyűzenei koncertek is szórakoztatták a közönséget.

Camambert burger készült az egyik kitelepülőnél. Ez az eledel volt az egyik legnépszerűbb az idei Gasztrosokkk fesztiválon. A 10 vendéglátóhely mindegyike többféle ételt kínált a látogatóknak, az azonban közös volt, hogy a finomságok mindegyike helyi alapanyagokból készült.     

„A mai napon egy chilli con carne-val készültünk, egy hátszínes paninivel és a camambert burgerünk nagyon jól bevált az elmúlt két napban úgyhogy azt folytatjuk továbbra is.” - mondta Vass Gergő, szakács.

A fesztivál szervezői és a kitelepülők egyaránt elkötelezettek az egészséges, minőségi és lehetőleg helyi alapanyagok felhasználásának népszerűsítése mellett. A klasszikus ételek és streetfood-ok, valamint a látványkonyhák is nagy népszerűségnek örvendtek nem csak a keszthelyiek, hanem az ide látogató turisták körében is. Voltak, akik többféle ételt is megkóstoltak a rendezvényen.          

„Ettem egy Angus burgert, nagyon finom volt, nagyon jó volt, nagyon jó a program, jól érezzük magunkat.” - mondta az egyik résztvevő, Lukács Tamás.

“Tegnapelőtt felmértük a kínálatot, és mondtuk, hogy ezt ki kell próbálni. Új ízek, a streetfood-nak teljes átértelmezése ez az egész rendezvény. Azt hiszem, hogy a csokoládés szalvétagombóc például vagy a konfitált harcsa, az lenyűgöző. Úgyhogy muszáj volt mindent megkóstolnunk.” - tette hozzá egy másik vendég, Jámbor Katalin.

A fesztiválon a finomságok mellett érdekes gasztoprogramok is várták az érdeklődőket. Szombaton este halas ételeket főzött Bezerics Dániel és Máté Szabolcs gasztroblogger. Vasárnap a Tetovált séf szórakoztatta a közönséget, miközben ínycsiklandó fogásokat készített a színpadon. A Gasztrosokkk című rendezvényt tavaly hívta életre Keszthely város marketingreferense, Marton-Tamás Renáta és a Goldmark Károly Művelődési Központ.

"Idén már 3 napos, és idén már 10 gasztronómiai ételes kitelepülőnk van, akik mellé 6 italt kínáló, árusító vállalkozás csatlakozott. Úgyhogy lényegében a rendezvény kiszélesedett mind időben, mind térben, hiszen ennyi kitelepülőt már egy teljesen más térelrendezési koncepcióban tudtunk megoldani. Alapvetően ugyanúgy elhívtuk a környékbeli kézműveseket, illetve őstermelőket, ők is többen vannak a tavalyi kínálathoz képest. Tehát többen vannak és szélesebb kínálattal érkeztek ide hozzánk.” - tájékoztatott Osvald Bálint, a Goldmrak Károly Művelődési Központ igazgatóhelyettese.

Az eledelek mellett zenei csemegékkel is készültek a szervezők. Fellépett a Stereo Swing, szalonzenét játszott a Canarro együttes, a Vagabond Trió pedig sanzonokkal szórakoztatta a közönséget.

Regman Karola - Keszthelyi TV 

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
A Magyar Falu Program keretében mintegy 22 millió forintból újíthatták meg az épületet.
 
A Libáson és a Városi Strandon is szívesen töltik az idejüket a családok és baráti társaságok.
 
A hétvégi hidegfront beköszöntével népszerű volt a Helikon Kastélymúzeum és a belváros is.
 
A vendégek és a vállalkozók számára is örömet jelentett Keszthely új programja.
 
Csütörtökön kezdődött meg a Gyenesdiási Boros Sétányon a négynapos program.
 
Az 1,2 kilométeres útpálya a Magyar Falu Programban újulhatott meg mintegy 438 millió forintból.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó