+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / "A semmit nem lehet odadobni"
2019. augusztus 6. kedd 16:14 - Keszthely
"A semmit nem lehet odadobni"
A mentőfelszerelések fontosságára hívja fel a figyelmet a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata legújabb kampányában. Erről sajtótájékoztató keretében számoltak be. Jelenleg a vízibiciklis balesetekre helyezték a hangsúlyt. Mint elhangzott, indítványozták, hogy kötelező legyen a strandeszközökre is a mentőfelszerelés, így kevesebb lehetne a baj.

A semmit nem lehet odadobni. Ezzel a kisfilmmel indított kampányt a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata. Jelenleg arra kívánják ráirányítani a figyelmet, hogy a vízibiciklik nem számítanak vízijárműnek, így nem kötelező azokat mentőfelszerelésekkel ellátni. Ellenkező esetben viszont sokszor megelőzhető lehetne a baj.

A kampányról sajtótájékoztatón számoltak be. Az eseményen jelen volt az a házaspár, akiknek fia tavaly vesztette életét, miután testvére mellől a Balatonba csúszott a vízibicikliről. Elmondták, lányuk megmenthette volna másik gyermeküket, ha valamit utána tudott volna hajítani. Hangsúlyozták, a kampányban azért vesznek részt, mert másoknak szeretnének segíteni, hogy nem kelljen azt megtapasztalniuk, amit nekik kellett átélni.

„Soha nem is a személyes tragédiánkkal szerettünk volna szerepelni. Én mindig azt szoktam mondani, ez egy katalizátor volt. Egy indulópont, ami végül is aztán lásd ide jutott és megmondom őszintén, ennek most nagyon örülök, hogy már legalább itt tartunk.” - mondta el Kriston Melinda.

A különböző mentőfelszereléseket mutatta be az eseményen Bagyó Sándor. Mint elhangzott, kb. 6000 és 15000 forint közötti összegben már kaphatók azok a berendezések Magyarországon, amik segítségével megmenthető a vízbe esett személy.

„A célja ennek a kampánynak az, hogy gondolkodásra kényszerítsük mindazokat, akik használják ezeket a vízibicikliket és mindazokat, akik üzemeltetik. És még ezen felül nyilvánvaló, a magunk lobby tevékenységével együttesen megpróbáljuk elérni azt is, hogy a jogalkotó is fontolja meg, hogy adott esetben sok-sok egyéb más elkötelezettség mellett akar-e ebben segíteni.”

Egy kereskedelmi cég jóvoltából eddig 28 Balaton-parti településen, több mint 70 strandon helyeztek ki szemléletes plakátokat ingyenesen, amelyek arra hívják fel a strandolók figyelmét, hogy mindig válasszák a mentőgyűrűvel felszerelt vízibiciklit. Elhangzott, az Innovációs és Technológiai Minisztérium pozitívan reagált megkeresésükre, melynek célja az, hogy megszülessen az a rendelet, mely kötelezővé teszi a mentőeszközök felszerelését a strandeszközökre.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
 
 
forrás: VMSZ
 
forrás: VMSZ
 
további híreink
 
Fiatal alkotó, Tóth Xénia képeit láthatja a közönség a Balatoni Múzeumban.
 
1200 ember kóstolt egyszerre fánkot a hétvégén Nagykanizsán.
 
A Nagykanizsai Országos Fánkfesztivál keretében 230 gyermek játszhatott Zalakaroson.
 
Hagyományos télbúcsúztató rendezvényét szervezte meg a Közösségi Értékekért Egyesület
 
Közel 400 jelmezes vonult fel a XX. Keszthelyi Városi Karneválon.
 
Halálos baleset történt február 22-én a 76-s főúton.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó