Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Prevenció a vízparton
2023. aug. 15. kedd | Keszthely
Prevenció a vízparton
Biztonságban a Balatonon névvel indítottak baleset-megelőzési eseménysorozatot. A program a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és a CIG Pannónia Csoport összefogásával jött létre. Idén összesen 12 alkalommal, 4 strandot látogatnak meg a szervezetek munkatársai. Alsóörsön, Keszthelyen, Balatonfüreden és Csopakon várták eddig a strandolókat.

Az újraélesztést mutatták be a VMSZ munkatársai. Ezt a legkisebbek is kipróbálhatták. Fontos, hogy az emberek minél fiatalabb korban megismerkedjenek ezzel. 

A gyerekeknek játékok és sorversenyek formájában mutatták be a mentőeszközöket, meséltek a vízimentő munkáról, illetve apró ajándékokkal is kedveskedtek a versenyek győzteseinek. A strandolók körében is népszerű volt az esemény.

MÁRTON ALÍZ: „Hát mivel nagycsaládosak vagyunk, és van a családban kicsi gyermek is, ezért az egyik legfontosabb dolog az, hogy a gyermeket soha nem engedjük be egyedül a vízbe. A másik pedig az, hogy a nagyobbakat is mindig figyelmeztetjük, hogy a bójáknál tovább nem engedjük. Legyenek tekintettel egymásra, és a körülöttük lévőkre is amikor a vízben játszanak, a másik meg az, hogy felhevült testtel nem megyünk be a hideg vízbe.” 

A vízimentők azért dolgoznak, hogy megelőzzék a bajt, és ne jussanak el odáig, hogy menteni kelljen valakit. Éppen ezért nagyon fontos nekik ez a prevenciós roadshow. Kiemelt céljuk, hogy idén is több ezer embert tanítsanak meg baleset-megelőzést szolgáló, edukációs programjuk keretében a felelősségteljes fürdőzési viselkedés szabályaira. Emellett felhívják a figyelmet a vízparton való tartózkodás veszélyeire is.

Én azt gondolom, hogy a programok azért nagyon fontosak, mert mind a kicsik, mind a nagyok ki tudják próbálni a laikus újraélesztésnek a fontosságát. Nagyon-nagyon lényeges, hogy itt a babán próbálják ki először és ne éles helyzetben kelljen először szembesülni ennek a nehézségeivel. Ennek a lényege természetesen az, hogy a legkisebbek is ki tudják próbálni.” nyilatkozta SZIJÁRTÓ LAURA a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vízimentője.

A roadshow 10 állomása már lezajlott, az elkövetkező hétvégéken még 2 helyszínen, Csopakon és Alsóörsön vehetnek részt a strandolók az ingyenes programokon. 

Pelikán Péter - Keszthely TV

| 2022. júl. 28. csütörtök 15:16 | Keszthely
Rendkívüli testületi ülést hívott össze a keszthelyi önkormányzat a nyári szünet alatt is.
| 2022. jún. 30. csütörtök 17:50 | Keszthely
A szerdán kidőlt fa miatt vonták be hazánk egyik legnagyobb szaktekintélyét, Lukács Zoltánt.
| 2022. jún. 29. szerda 16:28 | Keszthely
A balesetben nem sérült meg senki, anyagi kár sem keletkezett.
| 2017. jún. 19. hétfő 18:11 | Keszthely
Harmadszor került sor a Balaton Napjára. Az alkalommal egyidőben óriás Balaton feliratot is átadtak.
| 2023. máj. 3. szerda 16:31 | Gyenesdiás
A szakágat érintő változásokról és a gyerekkori gerincbetegségekről is szó esett a szakmai fórumon.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
08:17
Természetvédelem határok nélkül
08:40
Hargita TV
09:00
Egy csipetnyi szó
09:31
Hargita TV
10:00
Híradó
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.