+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szórakozás, jó borok öt napon át
2019. július 25. csütörtök 19:08 - Vonyarcvashegy
Szórakozás, jó borok öt napon át
Az idei nyár sem szűkölködik boros programokban. Jó zenével,vidámsággal, borászokkal és sok vendéggel indult tegnap Vonyarcvashegyen a XXVI.Boros Forgatag. Az öt napos rendezvény annyira népszerű, hogy már szállást sem lehet találni a településen.

A Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar játéka szórakoztatta a  Vonyarcvashegyi Boros Forgatag megnyitójára érkezőket. A nagy meleg ellenére  is sokan vágytak a szabadtéri kikapcsolódásra. A budapesti Marching Jazz Band könnyed és vidám dixieland zenéje mellett vonultak be a borhölgyek,borlovagok a színpad előtti térre,ahol Péter Károly polgármester köszöntötte a megjelenteket, kiemelve a rendezvény idegenforgalmi jelentőségét.

"Az egyik fénypontja településnek és a szezonnak is a fénypontjának tudjuk mondani. Ilyenkor a település megtelik picikkel, nagyokkal, nyugdíjasokkal, fiatalokkal,borkedvelőkkel és hála Istennek azt el tudjuk mondani,hogy ilyenkor a településen már szállást nem tudunk biztosítani. Múltkor egy beszélgetés során az jött ki több helyről,hogy már úgy időzítik az időpontokat a szabadságokat,hogy a bor rendezvényekre érkezzenek."-emelte ki Péter Károly.

Dr.Brazsil József ,a Da Bibere Zalai Borlovagrend nagymester nyitotta meg a rendezvényt. A borász beszélt a hegy aranyáról,a zalai borokról és az idei várható termésről is.

"A borászoknak mindig jó évük van. Ugye a 2018-as az mögöttünk van,és szép borok születtek,szép terméssel,s azon kívül szép terméssel s nagyon korai szüretekkel. Gyakorlatilag ma néztünk bele,s mi tavaly július 28-án Csabagyöngyét szüreteltünk. Ez az idén késni fog. Valószínű van még két,két és fél hete."-mondta Dr. Brazsil József.

A  jó hangulatú boros rendezvényt Tál Zoltán plébános áldotta meg. Azt követően a  borhölgyek,a borrend tagjai és Vonyarcvashegy vezetője végiglátogatták a borházakat,megkóstolták a borokat,hogy az őszi Csemegeszőlő Fesztiválra eldöntsék melyik bor kapja meg 2020-ra a Vonyarcvashegy bora kitüntető címet.

Míg a  bor bírálat folyt, megtelt a tér. Még Békés megyei.vendéggel is találkoztunk. Az idén erdélyi barátaikkal érkeztek a forgatagra.

"Harmadszor vagyunk itt mert Hévízen van egy kis apartmanunk és onnan kijárunk mindig ide szórakozni. Mert nagyon szépnek és jónak találjuk ezt az egészet."- mondta Bacsa János.

A XXVI.Boros Forgatag Vonyarcvashegyen öt napon át nem csak gasztronómiai élményt és jó borokat kínál,hanem gyermekprogramot és zenei élményt is. Naponta koncertekkel és utcabállal várják a látogatókat.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Balaton Színházban tartottak megemlékezést a kommunizmus áldozatainak napján.
 
A zalaegerszegi eseményen mintegy kétszázan vettek részt, a bálnak keszthelyi vendége is volt.
 
A jótékonysági gálaesten a Pusztinai Magyar Ház támogatására gyűjtenek a fellépők.
 
Hévízen tartották a református lelkészek konferenciáját, melyen Trianon volt a fő téma.
 
Fiatal alkotó, Tóth Xénia képeit láthatja a közönség a Balatoni Múzeumban.
 
1200 ember kóstolt egyszerre fánkot a hétvégén Nagykanizsán.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó