+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Figyeljünk a tűzveszélyes tevékenységekre!
2019. július 23. kedd 15:34 - Keszthely
Figyeljünk a tűzveszélyes tevékenységekre!
A katasztrófavédelem kéri a lakosságot, hogy kellő figyelmet fordítson az ilyen tüzek megelőzésére.

 Egyhektárnyi területen égett hétfőn az aljnövényzet Vonyarcvashegy külterületén, a Liszt Ferenc utca magasságában.  A dombos, erdős terület oltásához Keszthelyről, Pacsáról, Badacsonytomajról érkeztek hivatásos tűzoltók. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett öt vízsugárral és kéziszerszámokkal küzdöttek a lángokkal. A munkálatokat nehezítette, hogy az oltóvíz ellátását távolsági vízsszállítással kellett megoldani a helyszínen. A kora délután keletkezett lángokat négy és fél óra alatt sikerült eloltani. Lakóépületek nem voltak veszélyeztetve, tűz okát nem tudni.

Ugyanazon a napon háromszáz négyzetméteren száraz fű égett Keszthely külterületén, amelyet a helyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltottak el- írja a zala.katasztrofavedelem.hu.

Kedden pedig négy hektáron égett a nádas, az aljnövényzet Nagykanizsa külterületén. A tűzesethez a város hivatásos tűzoltói valamint a letenyei és a zalakarosi tűzoltókat is riasztották. A beavatkozó tűzoltó rajok két vízsugárral és kéziszerszámokkal egy órás oltás során tudták megfékezni a lángokat.

A katasztrófavédelem kéri a lakosságot, hogy kellő figyelmet fordítson az ilyen tüzek megelőzésére. Cseresznyés Dániel szóvivő: „Az előrejelzéseknek megfelelően az elkövetkező napokban is nagyon meleg lesz, kánikulai időjárás. Annak ellenére, hogy nem rendelték el a tűzgyújtási tilalmat országosan, így megyénkben sem, arra kérjük a lakosokat, hogy figyeljenek fokozottan a tűzveszélyes tevékenységekre, csak kijelölt tűzrakó helyeken gyújtsanak tüzet. Nagyon figyeljenek arra, hogy nyílt lángot csak és kizárólag szabályozott körülmények között használjanak, ne dobjanak el csikkeket száraz fű közelében, se autóról, se vonatról, mert ezek mind-mind fokozzák az ilyen tűzoltói beavatkozásoknak a számát a nyári időszakban.”

galéria
1
2
 
 
további híreink
 
A keszthelyiekkel, Keszthelyért kíván dolgozni képviselőtársaival az újdonsült polgármester.
 
A településen negyedik alkalommal szervezték meg a Szent Lukács Művésztelepet 9 alkotó részvételével.
 
Az ágazatról tartottak konferenciát Keszthelyen a Pannon Egyetem Georgikon Karán.
 
Az év első nyolc hónapjában 220 esetben jártak el a halőrök.
 
Megkezdődött a kikötőkben a hajók téliesítése.
 
Négy csapat versenyzett a KÖZGÁZ vándor kupáért.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó