+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Autentikus táncokkal várták a látogatókat a Folkfeszten
2019. július 18. csütörtök 16:54 - Keszthely
Autentikus táncokkal várták a látogatókat a Folkfeszten
Több nemzetiség táncát is láthatta a közönség a Keszthelyi Folkfeszten. A Nemzetiségi Néptáncfesztivál 11. éve biztosít alkalmat a különböző autentikus koreográfiák bemutatására. A csoportok idén is nagy népszerűségnek örvendtek, többen közös táncba is bevonták az érdeklődőket.

Két napon keresztül hallgathatták az érdeklődők a különböző népcsoportok énekeit és láthatták táncaikat. A Zenepavilon előtti nézőtér gyorsan megtelt. A Folkfesztre évről évre nő a közönség tagjainak száma, a színes program, a hidegebb időjárás ellenére is felkeltette az érdeklődésüket. Az eseményen magyar, cigány, görög együttesek és a Népek Tánca Tánccsoport jóvoltából rengeteg koreográfiát ismerhettek meg a látogatók.

„11 évvel ezelőtt, amikor ezt kitaláltam ezt a rendezvényt, akkor az volt a célja, hogy a nemzetiségiek néptáncát is megismerhesse a keszthelyi közönség, illetve hát a turisták is, hiszen nagyon sokan itt vannak a városban. Akkor még volt pályázati támogatásunk és tényleg nagyon jó nemzetiségi néptánccsoportokat tudtunk meghívni.” - mondta el Csengei Ágota.

Nagy sikere volt a Kanizsa Csillagai együttesnek. A családi zenekar 1993-ban  alakult a nagykanizsai oláh és beás cigány fiatalokból. Fő céljuk a népcsoport dalainak és táncainak ápolása, valamint ezek megismertetetése a világgal. A keszthelyi színpadon nem először léptek fel, többször kaptak már meghívást a Folkfesztre. Koncertről koncertre hatalmas rajongótábor kíséri őket, akik mindig mást hallhatnak a színes repertoárból.

„Ezt az évet ezzel a koncerttel, kb. hasonlóval járjuk, turnézunk végig. Többnyire saját dalaink, ugye most már több lemezünk megjelent és ezekből válogatunk, amiket így a közönség szeret, amiket tapasztaltunk. Beás nyelvű, lovári nyelvű és magyar nyelvű cigánynépdalok.” - ismertette Horváth Zoltán.

A fesztivált a Pyrgos görög zenekar táncháza zárta. Ők sem voltak ismeretlenek a közönség számára. Produkciójukban idézték a mediterrán hangulatot, a bouzouki hangjával is szórakoztatták az érdeklődőket. Az est során látványos szólótáncokat és tányértörést is láthattak a nézők.  

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Véget ért az olimpia Major Veronika számára, a keszthelyi sportlövő a 35. helyen végzett sportpisztolyban
 
Immáron negyedik alkalommal vehetnek részt középiskolások a nyolc napos ingyenes táborban.
 
Idén már 13-an fulladtak bele a Balatonba, a legtöbb esetben segíthetett volna, ha viselik a mellényt.
 
A felsőoktatási képzésben megkezdődött a pótfelvételik időszaka, így a keszthelyi Georgikon Karon is.
 
Lovasprogramokkal, argentin tangó show-val, színházi előadással és koncertekkel is készülnek a szervezők.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár