+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Félidőben Nagy Antal Róberttel
2018. április 12. csütörtök 16:23 - Gyenesdiás
Félidőben Nagy Antal Róberttel
A költészet napján mutatták be Nagy Antal Róbert első verseskötetét Gyenesdiáson. A helyi általános iskola tanárának korábban antológiákban és online felületeken jelentek meg írásai. A Félidőben című kötetben három ciklusba rendezve gyűjtötte össze költeményeit a keszthelyi születésű férfi. Gyenesdiáson április 9-17-ig számos programmal várják a literatúrát kedvelő közönséget a költészet hete program keretében.

Nem csak a táj és az évszakok, hanem a szerelem és a sors ihlette versek is születtek Nagy Antal Róbert tollából. Az első kötetét bemutató szerzőnek megzenésített költeménye is elhangzott a rendezvényen.Nagy Antal Róbertet a mindennapok során megélt események, érzések, benyomások ihletik meg.

„Gyakorlatilag egy kis önterápia is van ezekben a dolgokban. Most teljesen mindegy, hogy amatőr szinten vagy, valaki profi, hivatásos író-költő, azért nyilván ez egy szenvedélye, vagy hobbija, vagy van valamilyen szinten érdeklődése, vagy tehetsége ez iránt a dolog iránt. De hát azért úgy kiírja magából a dolgokat, azért is ír szerintem a legtöbb író-költő – én úgy gondolom” - nyilatkozta a szerző. 

A Pannon Írók Társaságában ismerte meg a kötet szerzőjét Lángi Péter, aki szerint nagyon szép versek kaptak helyet Nagy Antal Róbert könyvében. A Keszthelyen született pedagógusról kiderült, hogy egy-egy versét már korábban megismerhette a nagyközönség.  

„Internetes oldalakon jelentek meg, irodalmi rádió például hangos műsort is adott egyik verséről, aztán a Hetedik című internetes folyóirat is. Sőt, a Montázs Magazin, valamint a Toll és Ecset Alapítványnak egy pályázatán 2015-ben, a világháború végének az évfordulóján második díjat nyert” - sorolta Lángi Péter. 

A verseskötet több mint száz művet tartalmaz. A könyvet Cséby Géza sorai is ajánlják. Az irodalomtörténész szerint, a verseket olvasva megismerhetjük a szerző inspiráló és lényeges gondolatait, melyeket magunk is, saját meglátásunk, vérmérsékletünk szerint, tovább boncolhatunk, értelmezhetünk. A kötet zárásaként aforizmák is helyet kaptak. A Félidőben című könyv helyi könyvesboltokban is elérhető a literatúrát kedvelő közönség számára. Gyenesdiáson április 17-ig számos programmal várják az irodalomkedvelő közönséget a költészet hete program keretében.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV     

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Balaton Színházban tartottak megemlékezést a kommunizmus áldozatainak napján.
 
A zalaegerszegi eseményen mintegy kétszázan vettek részt, a bálnak keszthelyi vendége is volt.
 
A jótékonysági gálaesten a Pusztinai Magyar Ház támogatására gyűjtenek a fellépők.
 
Hévízen tartották a református lelkészek konferenciáját, melyen Trianon volt a fő téma.
 
Fiatal alkotó, Tóth Xénia képeit láthatja a közönség a Balatoni Múzeumban.
 
1200 ember kóstolt egyszerre fánkot a hétvégén Nagykanizsán.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó