Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Rendhagyó kiállítás
2020. ápr. 29. szerda | Keszthely
Rendhagyó kiállítás
A Fejér György Városi Könyvtár minden évben szavalóversennyel ünnepli a magyar költészet napját. Az idén erre nem kerülhetett sor. Sajnos a váratlan hely,hiszen a jeles napra már bezártak az intézmények. Így a verseléshez, az irodalom szeretethez köthető rajzpályázatot hirdettek meg.

2019-ben már 29. alkalommal rendezték meg Keszthelyen a Fejér György Városi Könyvtárban a József Attila szavalóversenyt a magyar költészet,a magyar líra napja alkalmából. Több mint 30 szavaló, általános és középiskolás tanulók adtak elő kötelező és szabadon választott verseket. Megmutatva, hogy a mindennapjaikban nagy szerep jut a verselésnek. Szakmai zsűri értékelte szavalataikat, biztatva a gyerekeket továbbra is az irodalom felfedezésére. Az idei évben a 30. jubileumi irodalmi rendezvényre készültek a könyvtárban.

"Egy rendhagyó,online vetélkedőt,versenyt hirdetett a Fejér GyörgyVárosi Könyvtár. Ennek az volt a lényege, megszólítottuk természetesen a városiskoláit és a környező településeket is. Az volt a lényege, hogy kedvencversrészletet és annak az illusztrációját kértük be, hála Istennek nagyon sokanreagáltak rá. Több mint 30 pályamunka érkezett. Amiket a városi könyvtároldalán ill. a Facebook oldalunkon is meg lehet tekinteni."-mondta el Temleitner Krisztina igazgatóhelyettes.

A magyar költészetet 1964 óta ünnepeljük József Attila születésnapján. AFejér György Városi Könyvtár idei,rendhagyó költészetnapi megemlékezéséreáprilis 9-ig lehetett beküldeni a pályamunkákat. Különböző korosztály egészenegyedi értelmezésében látható művek születtek egy-egy vers kapcsán.

"Elsősorban a korosztály az alsó tagozatosok közül került ki. Ottpedig Petőfi Sándor, Csukás István, Károlyi Ami, József Attila művei voltakazok, amik elsősorban a nagy kedvencek voltak. Mindenféle technikátalkalmaztak. Ezt külön ki szeretném emelni, hogy hihetetlen kreatívak voltak. Apasztell rajztól kezdve, festve de akár fotomontázs is készült. Úgyhogy ténylegnagyon széles volt a választék."- adott tájékoztatát a könyvtár helyettes vezetője.

Az ötlet nagyon jó volt. A könyvtár felhívására érkezett rajzok,kézügyességet bemutató munkák jól szemléltetik, hogy milyen széles a magyar irodalom tárháza, a gyermekeknek, az ifjúságnak szóló költeményeklistája,amiből mindig lehet válogatni. A Fejér György Városi Könyvtárújranyitását követően egy kiállítást is terveznek a diák alkotásokból.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. máj. 16. csütörtök 19:15 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Kocsondiné Eisenkorb Györgyi, a GKMK Fejér György Városi Könyvtár igazgatóhelyettese.
| 2024. már. 4. hétfő 19:15 | Keszthely
Szakrális és világi verseket szavalt a Balaton Színházban Pálfi György.
| 2024. már. 1. péntek 19:15 | Keszthely
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
| 2024. feb. 26. hétfő 19:15 | Keszthely
Idén is megszervezték a Wass Albert 24 órás maratont.
| 2024. jan. 22. hétfő 14:54 | Keszthely
Festménykiállítással egybekötött verseskötet bemutató délutánt szerveztek a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Hittel,lélekkel
06:40
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:15
08:45
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Hittel,lélekkel
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.