+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elismerték az egészségügyben dolgozók munkáját
2019. július 5. péntek 19:06 - Hévíz
Elismerték az egészségügyben dolgozók munkáját
Elismerések átadásával ünnepelték a Semmelweis napot a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházban. S emlékeztek Semmelweis Ignácra,az anyák megmentőjére. Az intézmény,ahol több mint 500 szakember dolgozik a betegek gyógyulásáért egy nagyobb fejlesztés végéhez is ért. Az ünnepség részeként adták át a 24 ágyas felújított iszapkezelőt is.

A gyógyfürdő kórház kultúrtermében tartott megemlékezésen Dr.Kvarda Attila főigazgató mondott köszönetet  az orvosoknak, ápolóknak és a kórház minden dolgozójának munkájukért. Dr. Elek Attila főorvos  idézte fel Semmelweis Ignác alakját,munkásságát. Azét az orvosét aki saját korában,a rendelkezésére álló módon és eszközökkel küzdött az igazáért. Akinek  a neve már egybeforrt a szülészet-nőgyógyászattal. A több millió édesanya  megmentőjének gyermekágyi lázzal kapcsolatos felfedezéseinek 1847 és 1861 között nyomtatott formában megjelent egyes dokumentumait ,2013-ban az UNESCO a világemlékezet részévé nyilvánította. 1992 óta,a magyar egészségügy napján, a Semmelweis napon elismerésekben részesülnek az egészségügyben dolgozók. A Szent András Reuma kórház megemlékezésén,kitüntetéseket, elismeréseket adtak át. Dr.Moll Károly emlékérmet vehetett át Dr Rajnainé Dr.Kránicz Ágota, aki vezetőként rugalmasan, több szervezeti egységgel együttműködve kiváló színvonalon irányítja a biológiai terápiás centrum munkáját.1998-tól dolgozik Hévízen.

"Megható egy ilyen elismerésnek a megkapása minden alkalommal amikor az ember neve egyáltalán szóba kerül,saját magával is egy kicsit számot vet,hogy mi is lehet mögötte ami miatt rá gondoltak. Tulajdonképpen két évtized van már mögöttem,számos változás történt itt a reumatológia területén is ."-mondta Dr.Rajnainé Dr. Kránicz Ágota.

A néhai orvosok által alapított érdemérmek közül DR Strecker Ottó emlékérmet kapott Csörnyei Mária ápolási igazgató,aki a ’70-es végek végén kezdett eldolgozni a kórház jogelődjénél. Fizioterápiás Szakdolgozók Egyesületének, a Magyar Szakdolgozói Kamara megyei etikai bizottságának. 23 éve irányítja a kórház ápolásszakmai tevékenységét.

"Nagyon jó érzéssel töltött el. Azt gondolom váratlanul ért ez a dolog, e mögött 40 év munka van. 1979 június 26-n léptem be  a kórház kapuján,s azt gondolom,hogy én azzal az örömmel,talán még mindig sikerül belépnem mint akkor."- emlékezett vissza Csörnyei Mária ápolási igazgató.

Az ünnepségen 14 főigazgatói dicsérő oklevelet adtak át,valamint egy főorvosi és egy adjunktusi kinevezésre is sor került. A Sememlweis napon mutatták be azt a fél milliárdos beruházást melynek kivitelezési munkálatai 2018 második félévében kezdődtek el.  Az iszapkezelőben a korszerű gépészet és légtechnika mellett megújult  és  kialakításra kerültek a tusolóval ellátott kezelőhelyiségek. Így naponta 24 ágyon,168 beteget tudnak az iszapkezelőben ellátni.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus