Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Több mint egyszerű kórház - Semmelweis-nap Hévízen
2023. júl. 13. csütörtök | Hévíz
Több mint egyszerű kórház - Semmelweis-nap Hévízen
Semmelweis-napi ünnepség volt a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházban. Emlékérmeket és főigazgatói dicséreteket is átadtak. A hévízi kórház speciális intézmény, egészségügyi feladatai mellett a turizmus területén is kiemelkedik.

Dr. Békefi Ferenc az egyetem elvégzésétől a COVID megjelenéséig dolgozott a hévízi kórházban. Végigjárta a ranglétrát, főigazgatója is volt az intézménynek. Szakmai újító munkájáért Moll Károly emlékérmet vehetett át. Munkája során mindig a betegek gyógyítása volt neki az elsődleges.

„Az első és legfontosabb a nil nocere, ne árts! És ha már nem ártottál, akkor próbálj meg segíteni. Én úgy érzem, hogy ez vezérelt engem és ennek, ígéretemhez híven eleget is tettem” - nyilatkozta a nyugalmazott főorvos. 

Tatár Attiláné Erika pénzügyi osztályvezető vette át a Stecker Ottó érmet. A pénzügyi terület legfőbb szakértője 25 éve dolgozik a kórházban.  A magyar egészségügy napja alkalmából 10 dolgozó vehetett át főigazgatói dicséretet, köszöntötték a jubiláló munkatársakat és elismerést adott át a szakdolgozói kamara is. Semmelweis Ignác gyermekágyi lázzal kapcsolatos felfedezése az eltérő szemléletmódjának volt köszönhető – mutatott rá dr. Holléné dr. Mándó Zsuzsanna főigazgató.

„Mi a feladatunk? Bátornak lenni az eltérő szemléletmód képviseléséhez, vezetőként pedig fel kell ismernünk az újszerű megközelítések jelentőségét és támogatnunk kell őket. Önök mindannyian Semmelweis szellemiségéhez méltóan végezték munkájukat, példamutatóan, lelkiismeretesen és kitartóan, ezért fogadják őszinte megbecsülésemet és köszönetemet. A vezetőség szándéka szerint három érték – az elhivatottság, a tisztelet és a segítő szellem – irányítja intézményünket érintő döntéseket és tetteinket” - mondt az intézmény főigazgatója. 

A Hévízi-tó és a kórház a legfontosabb turisztikai vonzerő. Az egészségügyi feladatai mellett komoly prevenciós- és gyógyturisztikai feladatokat lát el az intézmény. A speciális jellege miatt e hónap elsejétől már közvetlenül az Országos Kórházi Főigazgatóság alá tartozik az intézmény – mondta köszöntőjében Nagy Bálint államtitkár.

„Nem csak a térségünk egyik legjelentősebb munkáltatójáról beszélünk, nem csak Hévíz, Keszthely és térségének az egyik legfontosabb turisztikai vonzerejéről beszélünk. Hiszen ahhoz hogy ez a desztináció legyen Magyarországon az egyik legfrekventáltabb, legkedveltebb turisztikai úti cél, abban a hévízi kórháznak nagyon nagy jelentősége és oroszlánrésze van, de túl ezen, mind a Hévízi-tó, mind a Hévízi-tóra épülő, Önöknek köszönhető európai szintű szolgáltatásoknak köszönhetően az egész országban egy nagyon nagy érték a Hévízi-tó és az a szolgáltatás, az a munka, amit Önök végeznek” - mondta beszédéban a térség országgyűlési képviselője. 

A térség országgyűlési képviselője hozzátette:  a Kormány által 2016-ban elindított bérrendezés keretében most, július elsejétől 18 százalékos béremelést kapnak az egészségügyi dolgozók. A 2024-es költségvetésben 3200 milliárd forintot különítettek el az ágazatra, ami a tavalyinál 400 milliárd forinttal több. A gazdasági nehézségek miatt számos állami beruházást el kell halasztani, az egészségügyi fejlesztéseket azonban mind határidőre el kell készíteni.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 5. péntek 19:15 | Hévíz
A lakossággal egyeztetve kell megújulnia a fürdővárosnak.
| 2024. jan. 12. péntek 15:04 | Hévíz
Néhéz évek után fellendülőben a fürdőváros.
| 2023. júl. 28. péntek 12:11 | Hévíz
A fürdővárosban egyre több a szlovák és cseh vendég.
| 2023. máj. 19. péntek 18:13 | Hévíz
2023 első negyedévében 15%-kal nőtt a külföldi turisták száma országszerte.
| 2023. már. 6. hétfő 15:45 | Hévíz
Kéthetente rendeznek tematikus napokat a fürdőváros népszerű árusítóhelyén.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.