Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Tisztelet az egészségügyi dolgozóknak
2023. jún. 30. péntek | Keszthely
Tisztelet az egészségügyi dolgozóknak
Méltatták az egészségügyi dolgozókat és kitüntetéseket adtak át a Semmelweis napon. Az ünnepségnek ezúttal is az Amazon Ház rendezvényterme adott otthont. Elhangzott, Semmelweis Ignác ma is példa lehet, hiszen kitartással és elszántsággal dolgozott élete végéig.

Semmelweis Ignác az 1800-as évek közepén ismerte fel a kézmosás fontosságát. Bár a magyar orvost az anyák megmentőjeként ismerik, tulajdonképpen mindenféle kórházi fertőzésnek elejét vette a kezek fertőtlenítésével – elsősorban a szülészet és a sebészet terén. Ma már a gyógyítás elképzelhetetlen a sterilizálás nélkül. A magyar egészségügy ünnepét 1992 óta tartják Semmelweis születésének napján.  

„Én úgy gondolom, hogy ez a nap az, ami rólunk szól. Ilyenkor mindig egy kicsit ránk figyel mindenki, ilyenkor beszélhetünk arról, hogy mit csinálunk, hogy telnek a munkanapjaink, hogy telnek a napjaink, és, hogy mi a helyzet az egészségügyben.” - mondta Dr. Győrffy Edit, a Keszthelyi Kórház Radiológiai Osztályának osztályvezető főorvosa.

Az ünnepségen elhangzott, az egészségügynek is haladnia kell a korral, és válaszolnia kell a 21. század kihívásaira. Ez kiemelten fontos a Keszthelyi Kórházban is ahhoz, hogy az megtarthassa vezető szerepét. Az intézmény a nyári időszakban jelentős számú beteget lát el, és a felújítás régi álmuk. Nagy Bálint, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, ez a vágy a közeljövőben megvalósulhat.       

„Alapvetően a szakmai visszajelzések azt igazolják, hogy a Keszthelyi Kórházban meglévő eszközök – orvostechnikai eszközök – alapvetően jónak mondhatók. Látjuk azt, hogy ez az épület külsejéről nem mondható el. Éppen ezért én magam is dolgozom azon, hogy – bár a nehéz helyzet adott – a nehéz helyzet ellenére is az épület külső homlokzatát, különösen az üvegtéglás részt meg tudjuk úgy újítani, hogy kívülről is bizalmat sugárzó legyen a kórház, hogyha valaki odaérkezik akár munkavállalóként, akár látogatóként, akár betegként.” - tájékoztatott Nagy Bálint, közlekedésért felelős államtitkár.

A háziorvosi szolgálat és a szakellátás kéz a kézben jár, nem létezhet egyik a másik nélkül. Az egészségügy a csapatmunkán és a kommunikáción alapul. Emellett elengedhetetlen a megfelelő szakképzés, a türelem, az empátia és a kedvesség a betegek megfelelő ellátásához. A Semmelweis napra nem csak a Keszthelyi Kórház dolgozói, hanem az Alapellátási Intézet munkatársai is meghívást kaptak. A dolgozók munkáját Keszthely önkormányzata is elismerte.

„Én édesanyaként, gyermekként, szülőként gondolkodva hálát adok azért, hogy kétszer is átélhettem, túlélhettem, és így ismerhetem, milyen érzés életet adni, illetve életet fenntartani segíteni. Az ünnepek módot adnak arra, hogy újra meg újra a történelem és a tudomány mérlegére tegyük az ünnepelt alakját, teljesítményét, hatásának, gondolatainak, eszméinek időtállóságát, emberöltők utáni érvényességét. A 205 évvel ezelőtt született tudós szellemi öröksége tartson tükröt elénk.” - emelte ki Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere.

A Semmelweis napon hagyomány, hogy a Keszthelyi Kórház kitünteti dolgozóit. Elismerésben részesült Dr. Kiss Zoltán, a Szülészeti Osztály orvosa, aki jelenleg külföldön tartózkodik. Megköszönték Dr. Kiss Lajos főorvos munkáját is. Kitüntették Tuksa Júlia higiénikust, és Kárász Veronikát, a Sürgősségi Osztály ápolóját. Elismerést vehetett át Fáró Katalin munkaügyi csoportvezető és Czipp Katalin, a pénzügyi osztály dolgozója.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 2. kedd 19:15 | Keszthely
Semmelweis nap alkalmából ezúttal is elismerték a Keszthelyi Kórház munkatársait.
| 2023. júl. 13. csütörtök 17:19 | Hévíz
Emlékérmeket és főigazgatói dicséreteket is átadtak.
| 2022. szep. 15. csütörtök 16:26 | Keszthely
Egy 1840-es évekbeli dunai hajókikötőt varázsoltak a filmesek a mólóból.
| 2022. jún. 30. csütörtök 19:04 | Keszthely
Keszthelyen is ünnepeltek az egészségügyben dolgozók.
| 2019. júl. 5. péntek 19:06 | Hévíz
Elismerésekkel,kitüntetésekkel ünnepeltek az egészségügyben.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.