+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ajándék vitorlástábor
2019. június 27. csütörtök 19:07 - Keszthely
Ajándék vitorlástábor
A 140 éves Keszthelyi Yacht Club az évforduló alkalmából nem csak ünnepel,hanem egy nagy élményre hívja meg a gyermekeket is. A 9-12 éves ,vitorlázás iránt érdeklődő általános iskolások egy hetes ingyenes vitorlás táborban vehetnek részt.

Igazi sportélményt kapnak a Balatonon a nyári szünidőben azok az általános iskolások akik  szeretnének vitorlázni. A nyári kalandra a 140 éves Keszthelyi Yacht Club ad lehetőséget egy hetes ingyenes vitorlás táborban való részvétellel. Megőrizve ezzel is az egykori célkitűzést. Megszerettetni a Balatont, a vízi sportokat. A táborban való szabadidő eltöltésének a gyermekek  biztonsága érdekében ,szigorú feltételei vannak.

"Öt vagy hat hét végén, szombati napon kellett lejönni ide,  részt venni az oktatásban. Eleve az is vitorlásoktatás volt. Vízbiztonságot kellett,nem igazolni igazából bejelentésre elfogadtuk,de nem szeretnénk,hogy olyan gyerekek kerülnének a Balatonra akik félnek a víztől egyrészt,másrészt nem nagyon tudnak úszni."-adott tájékoztatást Tompos Kálmán a KYC elnöke.

A vitorlázás alapjait szakképzett,nagy tapasztalattal rendelkező edző tanítja a táborlakóknak. Reggel kilenc órától sajátítják el a technikai fogásokat,ami elengedhetetlen ahhoz,hogy egyedül megtanulják kezelni a hajót. A vízen töltött idő nem csupán maradandó élményt ad. Tudást ,biztonságot és egy új  életérzést is.

"Az első hét az feltétlenül az alapokról szól. Szeretnénk a vízbiztonsági ismereteken túl egy olyan készség szintű,jártasság szintű alaptudásra irányítani amellyel sokkal biztonságosabban tudnak közlekedni a Balcsin még ha nem is vitorlással,de mondjuk a strandon a szüleikkel egy kenuzás,kajakozás közben vagy egy vízi biciklin. De természetesen ők még nem válnak vitorlázókká."-mondta Búzás Attila az Optisul Vitorlásiskola táborvezetője.

A gyerekek több vitorlás hajót is megismernek a táborban. Az egyszemélyes Optimist kishajón ,a Jollén és az XXS típusú vitorláson is gyakorolhatják a megszerzett tudást.

Hegedüs Éva- Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyiekkel, Keszthelyért kíván dolgozni képviselőtársaival az újdonsült polgármester.
 
A településen negyedik alkalommal szervezték meg a Szent Lukács Művésztelepet 9 alkotó részvételével.
 
Az ágazatról tartottak konferenciát Keszthelyen a Pannon Egyetem Georgikon Karán.
 
Az év első nyolc hónapjában 220 esetben jártak el a halőrök.
 
Megkezdődött a kikötőkben a hajók téliesítése.
 
Négy csapat versenyzett a KÖZGÁZ vándor kupáért.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó