+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Közlekedik a család
2019. június 26. szerda 17:55 - Hévíz/Keszthely
Közlekedik a család
19 család versengett két napon át a Közlekedik a család országos döntőjében. Az ORFK balesetmegelőzési vetélkedőjét 8. alkalommal szervezték meg, idén Vas és Zala megye közösen bonyolította le. A versenyzőknek Hévízen és Keszthelyen is kellett feladatokat teljesíteniük, a legügyesebb család pedig egy Skoda Fabiát vehetett át a Festetics-kastélyban.

A hévízi helyszínen több sérültet is szakszerűen kellett ellátniuk a családoknak. Volt, aki koponyalapi törést szenvedett, másnak artériás vérzése volt, de egy pánikoló járókelővel is meg kellett küzdeniük a versenyzőknek.

„Mi már 7 éve indultunk megyein, most jutottunk be elsőnek ide az országosra. Nagyon jó kikapcsolódásnak is, kirándulásnak is, meg így tanulás szempontjából is tökéletes.” - mondta az egyik versenyző, Merőtei Tamás.

Az elsősegély nyújtási feladatok végrehajtását a Magyar Vöröskereszt munkatársai értékelték. A versenyen a gyakorlott indulók mellett olyanok is voltak, akik először tették próbára a tudásukat.

„Kisfiamnak az iskolájában indult ez a KRESZ verseny, és ott beszélték rá az egész családot, hogy próbáljuk ki. A megyei versenyt egy családi programnak tudtuk be, meglepetés volt számunkra is, hogy nyertünk, és így eljöhettünk az országosra. A feladatok nagyon érdekesek, izgalmasak.” - emelte ki egy másik résztvevő, Csókási István.

Keszthelyen a vízirendőrség készült feladatokkal a családoknak. A vasárnapi eső miatt azonban át kellett szervezni a programot, így a vízimentés gyakorlat helyett egy feladatlapot töltöttek ki a versenyzők.

A Közlekedik a család országos döntőjének díjátadására a Festetics-kastély tükörtermében került sor. A két napos vetélkedő fődíja egy Skoda Fabia személygépkocsi volt, amelyet a Somogy megyei Bitó család vihetett haza. 

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy ez így történt. Igazából úgy éreztük, hogy jól megy a versenyzés, de azt menet közben tudtuk, hogy abszolút vezető helyen nem voltunk. Amikor a harmadik helyezettet kiszólították, akkor már azt mondtuk, hogy innen nincs tovább, tehát biztosan valahol sokkal hátrébb végeztünk.” - mondta Bitó József.

A kaposvári család nagy örömmel vette birtokba az új autót a kastély parkjában. A Közlekedik a család vetélkedő célja, hogy megmozgassa a családokat, ugyanakkor felhívja a figyelmet a balesetmegelőzésre.

„Én úgy gondolom, akik részt vettek ezen a versenyen, a felmenő rendszerű versenyen, valamennyien győztesek. Egyrészt azért mert egy kicsit átismételhették a KRESZ tudásukat, részt vehettek egy olyan közösségi programon, ami két napon keresztül Vas megyében és Zala megyében zajlott és remélem, hogy barátokat is szereztek a részt vevő családok.” - tájékoztatott Halmosi Zsolt, az ORFK rendészeti helyettese.

Az ORFK versenyének megyei döntőire több mint 700 család jelentkezett, közülük a legjobb 19 juthatott az országos döntőbe. A résztvevők két napon át versengtek egymással.

Regman Karola - Keszthelyi TV    

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A Zala Megyei Mozgássérültek Egyesülete először szervezte meg őszbúcsúztató programját Keszthelyen.
 
Megjelent a Balatoni Múzeumi Füzetek 11. száma. Címe: “A sümegi Darnay Múzeum kéziratgyűjteménye”.
 
Márton-naphoz kapcsolódva szervezett őszbúcsúztató programot a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely
 
A keszthelyi Pelso, és a zalaszentgróti Maestriana Mentőcsoport is minősítést szerzett Reziben.
 
A gyerekek a Család és KarrierPONT fehívására rajzoltak.
 
November 25-én bezár a Helikon Kastélymúzeum.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó