Zeneszóval fogadták az első vendégeket a Rezi hegyben megnyílt új vendéglátóhelyen. A gyönyörű környezetben megépült pincével Bakos Rezső egy családi álmot valósított meg. A zenészcsaládban nem csak a zene, hanem a bor is hozzátartozik a kultúra ápolásához. Bakos Rezső is zenészként bejárta a világot,mégis fontosnak tartotta ,hogy eleget tegyen édesapja kívánságának. Borász lett. Már 9 éves korától benne élt a szőlő, a bor közegében nagyapja segítségével.
"Ő is zenész volt, de ő rengeteg földet bérelt és dolgozott mindenféle, fajta dolgot amit el lehet képzelni a kukoricától, a burgonyától elkezdve a zöldségekig mindent termelt. S akkor együtt telepítettünk szőlőt a nagyapámmal, és az volt benne az érdekes dolog és szomorú és fájó dolog, hogy amikor már ő halálos beteg volt, akkor vált termővé az a szőlő. S akkor én bort készítettem."- mondta Bakos Rezső, borász.
Bakos Rezső azt mondja, kilenc éves volt akkor, senki nem mutatta meg neki, hogyan kell a bort készíteni, kezelni. Akkor a nagyanyja burgonyanyomójával préselte a szőlőt és a paradicsomos üvegeibe rakta. Évtizedek teltek el azóta. Soha nem volt lehetősége, hogy apja kérését megvalósítsa. A zenészként keresett pénzt összegyűjtve vette meg a hegyi birtokot, Egy helyi szőlész-borász segített Bakos Rezsőnek az elindulásban.
"Ők segítettek, az első lépéseket ugye istápolták, az ő pincéjükbe csináltam az első, saját magam az első borokat és akkor utána itt néztem körbe karikába, hogy hol lehetne területet vásárolni, s akkor az nem sikerült. "-emlékezett a kezdetekre a tulajdonos.
Bakos Rezső 2015-ben vette meg a földterületet. Ma már két hektáron fejlődik szőlő. Az ültetvény terméséből hatféle bor készül, amiket rendszeresen minősíttet borversenyeken szép eredménnyel. De valójában az öröm számára az, hogy szeretett édesapja álmait ő valósíthatta meg. Megépült a pince. Igényesen berendezve igazi fogadóhelyet alakítottak ki testvérével, ahol egész éven át fogadják a jó zalai borok kedvelőit.
Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió