+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A hétvégén tetőzött a kánikula
2019. június 17. hétfő 13:38 - Keszthely
A hétvégén tetőzött a kánikula
Ahogy várható is volt, a hétvége folyamán sokan kerestek enyhülést a vízpartokon, fürdőhelyeken. Keszthelyen is benépesültek a strandok. Vasárnap megérkezett a várt hidegfront, záporok, zivatarok kíséretében hűlt le a levegő. A következő napokban nedves, labilis levegő alakítja időjárásunkat.

A vakáció első hétvégéjén benépesültek a fürdőhelyek. A Városi strandon most is a homokos plázs előtti családi övezet volt a legnépszerűbb.  Előkerültek az úszógumik, épültek a homokvárak.

„Szombathelyről jöttünk és nekünk talán ez volt a legközelebb így hogy ilyen meleget mondtak, így gondoltuk, kipróbáljuk most a Balcsit, hogy milyen a vize. - Meg hát ezt a strandot nagyon szeretjük, mert jól ki van alakítva, jó a füves rész, van árnyékos rész, maga a víznek a talaja is tök jól ki van alakítva, tehát szeretjük ezt a strandot” -dícsérte a Városi strandot Nagy Zsolt és felesége. 

A magas hőmérséklethez erős UV sugárzás is társult, a naptej használata mellet a kellő folyadékbevitelre  is oda kellett figyelni. Szombatra az egész országra másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség miatt.

„Tízpercenként bemegyünk a vízbe és megmártózunk, viszont, ami nagy hiba, hogy naptejet azt nem hoztunk, úgyhogy biztos, hogy fájni fog holnap a vállam, mert nagyon le fogunk égni” - nyilatkozta az egykori keszthelyi egyetemista, Barta Dávid. 

Sokan keresték fel a Libás strandot is. A tavalyi szezonra több fejlesztést is végrehajtottak itt. Új vizesblokk, öltözők és kabinok várják a fürdőzőket. A tapasztalatok szerint inkábba helyiek és családosok kedvelik ezt a strandot.  

Lenner Dávid: „Mi zalaszántóiak vagyunk és Keszthelyen van legközelebb így a Balaton. Ez a Libás strand ilyen családias, gyerekbarát strand, már két éve ide járunk a Libás strandra.” 

Szűcs Gábor Erik: „Apáékkal jöttünk, meg apának a barátaival. Négy napot jöttünk nyaralni ide Keszthelyre. Nagyon jól érzem magam.”        

A meteorológiai előrejelzések szerint szombaton tetőzött a kánikula. Az 1987-ben mért országos rekord is megdőlt, Budakalászon 35,8 fokig emelkedett a hőmérséklet.   A meteorológiai szolgálat adatai szerint Keszthelyen 32 fok volt szombaton a legmagasabb hőmérséklet. 

Szabó Zsanett meteorológus: „A következő napokban még továbbra is nedves, labilis idő tölti ki hazánk területét. Ennek hatására még mindig kell majd még számítani záporok, illetve zivatarok kialakulására. Ezek a zivatarok lehetnek intenzívebbek is az elmúlt naphoz hasonlóan, azonban a hőmérséklet az ilyenkor, júniusban szokásos átlaghőmérsékletnek megfelelően fog alakulni a következő napok során is. Keszthely környékén általában 28-29 fokos maximumhőmérsékletet mérhetünk a legmelegebb órákban.” 

A meteorológus hozzátette, az éjszakák kellemesebbek lesznek. 15-20 fok környéki minimumhőmérséklet várható az elkövetkező napokban. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus