Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kék hírek / A zárható szekrény jobb mint a strandtörölköző
2024. júl. 24. szerda | Keszthely
A zárható szekrény jobb mint a strandtörölköző
A strandon is vigyázzunk értékeinkre – hívja fel a figyelmet a rendőrség. Az értékmegőrzők használatára és a járművek ellenőrzésére buzdítanak az egyenruhások. Keszthelyen idén is diákok látnak el bűnmegelőzési szolgálatot. Nekik is kösz9nhető, hogy jó a közbiztonság a strandokon.

Továbbra is népszerű „értékmegőrző” a törölköző. Ez jól látható a Városi strandon is. Többen pedig úgy vigyáznak a tulajdonaikra, hogy valaki mindig van a parton. Emellett nem hoznak nagy értéket, sok pénzt. 

„Többnyire többen jövünk a fürdőhelyre. Mindig megoldjuk, hogy ne maradjanak őrizetlenül a dolgaink, az értékeink. Ennek ellenére bármikor előfordulhat probléma, de eddig nem tapasztaltam semmi ilyesmit. Mindig van felügyelet a csomagok mellett, úgy fürdünk” - nyilatkozta Szalai Zsolt. 

A megelőzés a legfontosabb. A rendőrség is azt javasolja, hogy használják a strandolók az értékmegőrzőket. A Városi strandon 184 zárható szekrény van. Az üzemeltetők tapasztalata, hogy sokan veszik igénybe a szolgáltatást. Keszthelyen Bűnmegelőzési iroda működik. Rendőrök irányításával dolgoznak a diákok. Figyelmeztetik, tájékoztatják a strandolókat, hogyan kerülhetik el, hogy áldozattá váljanak. 

„Ez egy nagyon jó dolog. Folyamatosan látjuk, hogy a srácok járnak jobbra, balra, nézik az értékeket, szemmel tartank mindent. Szerintünk ez egy nagyon pozitív dolog” - értékelt Kassai László. 

Idén nyáron 56 diák vesz részt a bűnmegelőzési munkában. Minden nap 6-6 fiatal figyel a rendre egészen augusztus 20-ig. Az irodának is köszönhető, hogy az elmúlt években jelentősen javult a közbiztonság. 

„A strand területén hála Istennek nem volt még kirívó eset, reméljük, hogy a szezonban ez így is fog maradni. A gyerekek mindent megtesznek, járőröznek és itt vannak. Bármikor kérhetnek segítséget, itt vagyunk és bármiben segítünk az itt pihenni vágyóknak” - mondta Sváb Erika, a Keszthelyi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója. 

Ahogy a korábbi években, most is szórólapokkal hívják fel az autósok figyelmét arra, hogy ne hagyjanak értéket a járműben. A diákok azt is figyelik, hogy fel vannak-e húzva az ablakok. E téren rossz tapasztalatai vannak a rendőröknek. 

„A gépjárművekre nagyobb figyelmet fordítanak a diákjaink, akik azért vannak, hogy a pihenni vágyók biztonságban érezzék magukat. Gépjárműveket találunk, ahol nyitott ajtókat találunk, lehúzott ablakokat és bizony értékek vannak az autóban. Volt is ezáltal probléma, volt autófeltörés. Természetesen próbáljuk ezeket megelőzni és felhívni a lakosság, az ideérkező figyelmét szórólapozással, hogy mindenképpen körültekintően zárják be autójukat, miután elindulnak a strandra” - tette hozzá Sváb Erika rendőr őrnagy. 

Az online csalások a strandolókat is veszélyeztetik. Egy keszthelyi nőtől július 15-én 19 millió forintot loptak el telefonos csalók. Strandolás közben azzal hívták fel, hogy adathalászatot, függőben lévő utalásokat észleltek a számláján. Egy program telepítésre kérték, amivel elérték a számítógépét és ellopták a pénzét. Többször megszakított hívásokkal összesen hét órán keresztül volt vonalban az elkövető. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 23. kedd 19:15 | Keszthely
41 strandon zajlik idén a Balaton Fejlesztési Tanács által támogatott sorozat.
| 2024. júl. 19. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Vendég polgárörök kezdték meg szolgálatukat a gyenesdiási strandokon.
| 2024. júl. 18. csütörtök 19:15 | Vonyarcvashegy
A Kék Hullám Zászló strandminősítés eredményeiről számoltak be a zalai Balaton-part településeinek polgármesterei.
| 2024. júl. 15. hétfő 19:05 | Keszthely
Megnyitotta kapuit a Városi Strandon a strandkönyvtár.
| 2024. júl. 12. péntek 19:15 | Vonyarcvashegy
21. alkalommal adták át a Kék Hullám Zászló strandminősítéseket, ezúttal Vonyarcvashegyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.