+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A 21. század szakmáit mutatták be a Szakmák éjszakáján
2018. április 16. hétfő 16:43 - Keszthely
A 21. század szakmáit mutatták be a Szakmák éjszakáján
Interaktív és játékos elemekkel készültek a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum keszthelyi tagintézményei a Szakmák éjszakájára. Összesen 30 féle programot kínáltak melyekkel a szakácstól kezdve a női szabón át a logisztikai ügyintéző szakmáig nyújtottak betekintést a látogatóknak. A pályaorientációs esten kiderült, hogy ma a motivált, informatikai- és nyelvtudással rendelkező munkavállalók iránt van kereslet.

Egy rakománnyal megpakolt teherautó és pótkocsija parkolt be a Közgazdasági Szakgimnázium elé. Az iskola egyik képzése a logisztikai ügyintéző; ennek fontos ismeretanyaga az áruszállítás gyakorlatra. A két éves képzés nagyon népszerű az iskolában.

„Októberben én ide beiratkoztam, tavaly érettségiztem. Ez igazából egy hiányszakma és nagyon sok helyen keresik a környéken és igazából a logisztika az egy megfoghatatlan,d e mégis mindent átölelő dolog” - mondja Szántó Dénes, az iskola tanulója. 

A Közgazdasági Szakgimnázium az ügyviteli titkár és a pénzügyi-számviteli ügyintéző képzéseket is megismertette az érdeklődőkkel különféle játékos és érdekes foglalkozások keretében.

Az elektrotechnika és elektronikai képzés nagyon népszerű az Asbóth iskolában. A szakgimnáziumban hat szakmacsoportban, míg a szakközépiskolai részlegen kilenc szakmában képzik a tanulókat.

„Még csak hetedikes vagyok és érdekel nagyon az informatika szak, de a többi dolgot is szeretném kipróbálni, hátha valami máshoz is megjön a kedvem. Sok dolgot kipróbáltam, főleg a programozás, ami nagyon érdekel, itt pedig rengeteg érdekes dolog van és nagyon királyak ezek is” - nyilatkozta a cserszegtomaji Reinprecht Zsolt.

A Szakmák éjszakáján az iskola nagy hangsúlyt fektetett a nemrégiben átadott, világszínvonalú villamosipari tantermeire. A szépészeti részlegen pedig az EuroSkills és WorldSkills versenyeken elért kimagasló eredményekkel is csábították a látogató fiatalokat. 

Palacsintát, hamburgert és étvágyfalatkákat is készíthettek a szakácstanulók segítségével az érdeklődők a VSZK-ban. Az intézmény célja, hogy versenyképes, a munkaerőpiacon elismert szakmát nyújtson tanulóinak.

„Mi úgy gondoljuk, hogy olyan a képzési palettánk, melyekre elsősorban itt a régióban szükség van – kiemelt vendéglátó, turisztikai régióról beszélünk. Óriási igény van ezekre a szakemberekre és a mai estét is szeretnénk kihasználni ebből a szempontból, hogy a teljes képzési palettát bemutassuk az érdeklődőket” - tudtuk meg a VSZK igazgatójától, Fisli Isvtántól.   

A szakképző iskolák fontos célja, hogy az általános iskolások közül nem csak azok üljenek padsoraikba, akik nem jutottak be a gimnáziumba. A szakgimnáziumok a 21. század szakmáit kínálják, vélekedik a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója. Szabó Károly kiemelte, hogy óriási az igény a szakmunkások iránt, erre nyújtanak iskoláik megoldást; szakképzett munkaerőt kínálnak a piacnak.

Szabó Károly: „Minden munkáltató, akivel találkozok, az motivált, informatikai tudással rendelkező, megfelelő munkakultúrával rendelkező és továbbképzésre hajlamos fiatalokra és idősekre vágyik.”

A Szakmák éjszakáját 166 településen több mint 4500 programmal  rendezték meg, immár harmadik alkalommal.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az influenzaszerű megbetegedések miatt több osztályon is látogatási tilalom lépett életbe.
 
Egy keszthelyi diáklány, Kéri Anna Katica nyerte meg a Nagy Magyar Filmteszt országos versenyét.
 
Sajtótájékoztató keretén belül számolt be Nagy Bálint bővebben a képviselő-testületi ülés döntéseiről.
 
Nyolc keszthelyi sportoló is továbbjutott az országos tollaslabda diákolimpia döntőjére!.
 
A jó idő miatt zavartalanul zajlanak a szőlőmetszések.
 
Február 26-án volt hamvazószerda, amely a böjtölés, a megtartóztatás kezdő napja a hívők számára.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó