Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Új lehetőségek a nyári munkavállalásban
2019. jún. 13. csütörtök | Keszthely
Új lehetőségek a nyári munkavállalásban
Egy új projekt teszi lehetővé,hogy a fiatalok könnyebben juthassanak nyári munkához a Keszthelyen és környékén. A programban résztvevő szervezetek szálláslehetőséggel kívánnak munkát biztosítani 2019-2020 nyarán. Ezzel egy időben megoldódhat az idegenforgalmi szezonban a munkaerő hiány. -hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyen az érintett szervezetek képviselői mellett jelen volt Keszthely város alpolgármestere is.

Az elmúlt évek igazolták, hogy Keszthelyen és térségében jelentős változás állt be a munkaerőpiacon, a kereslet-kínálat egyensúlya felborult és nagy problémát okoz a vállalkozóknak a munkaerő hiánya, különösen az idegenforgalmi szezonban-emelte ki Nagy Bálint Keszthely alpolgármestere ezért is vált szükségessé a szervezett diákmunka megvalósítása.

"Igyekeztünk a konzorciumi partnerekkel együtt működni annak érdekében, hogy hozzájáruljunk ennek a problémának a megoldásához, és azt gondoljuk, hogy ahhoz ha az ország különböző területeiről a Balatonra tudnak jönni a diákok – alapvetően főiskolásokról és egyetemistákról van szó- s a nyári szünidejüket vagy annak egy részét a Balatonnál tudják ők eltölteni, kedvezményes szállásdíjakkal. Azt gondoljuk ez az ő részükre vonzó ."- mondta Keszthely alpolgármestere, Nagy Bálint.

A projekt egyik résztvevője a Balaton Fejlesztési Tanács és annak munkaszervezete. Véleményük szerint sok motivált, idegen nyelvet beszélő fiatal szeretne dolgozni, csak nincsenek megszólítva. Az ország több részébe pedig kevésbé jutottak el információk. Most az EuDiákok Iskolaszövetkezet is segít a 18-23 évesek toborzásában.

"A program folyamán gyakorlatilag arra törekszünk, hogy minimum 40 napot a kiemelt szezonban ill. kicsit azon bővebben is Kelet-Magyarországról hozzunk át diákokat akik nagyon nagy lelkesedéssel jelentkeztek és több mint 200-n várják azt, hogy itt Keszthelyen, környékén, Gyenesdiáson, Vonyarcvashegyen, Balatongyörökön nyújtsunk nekik munkahelyeket." - adott tájékoztatást Fodor Márk, a Balaton Fejlesztési Tanács tagja.

Jelenleg 12 szakmában várnak nyári munkára jelentkezőket. A legnagyobb hiány a vendéglátásban mutatkozik. A munkába állás július 1-vel kezdődhet. A szálláskeresőknek sem kell azon törni a fejüket hol találnak olcsó albérletet. A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum, mint konzorciumi partner ebben tud segíteni.

"A centrumnak két tagiskolája érintett a kollégiuma révén. Az Asbóth iskola ill. a nagyobb kapacitással rendelkező Keszthelyi VSZK. Mind  a két helyen közel 160 főt tudunk elhelyezni. Én úgy gondolom, hogy az előzetes felmérések alapján mindenkinek fogunk tudni szállást biztosítani. A projekt révén 500 Ft-os kedvezményes áron."- mondta Szabó Károly, a ZMSzC kancellárja.

Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány is aktívan részt vesz a zalai munkaerőhiány szűkítésének megoldásában. A partnerek és a fiatalok közti közvetítést vállalta fel.

"Megtörtént a vállalkozók igényeinek felmérése, s ha jelentkező keresi fel a keszthelyi irodát vagy akár más irodáinkat is személyesen vagy telefonon érdeklődik, akkor megkap minden olyan információt, ami nyáron egy munkakeresőnek fontos."-emelte ki Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A Keszthelyi Vállalkozásfejlesztési Irodában  - Keszthely, Szalasztó u.22.- már lehet jelentkezni a nyári munkára. Felvilágosítást kérhet a munkavállaló a 06-83-510-905 telefonszámon is.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

| 2024. jan. 8. hétfő 14:05 | Keszthely
Megjelent a Viharfelleg, szilvalekvár című diákantológia.
| 2023. ápr. 20. csütörtök 15:33 | Vonyarcvashegy
Színes zenei repertoárt mutattak be a résztvevők a harmincegyedik Éneklő Ifjúság Kórustalálkozón.
| 2023. már. 30. csütörtök 17:35 | Keszthely
Speciális igényű gyerekek tanulmányi versenye zajlott a keszthelyi Zöldmező Utcai Általános Iskolában.
| 2022. nov. 17. csütörtök 16:55 | Keszthely
Nyílt napot rendeztek a keszthelyi VSZK-ban a pályaválasztás előtt álló tanulók részére.
| 2022. máj. 25. szerda 15:21 | Keszthely
Diákoknak szervezett vetélkedőt Keszthely önkormányzata és a rendőrség.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:52
Vajtó és a világ
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:52
Vajtó és a világ
22:43
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.