Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Tanulmányi verseny a Zöldmező Utcai Iskolában
2023. már. 30. csütörtök | Keszthely
Tanulmányi verseny a Zöldmező Utcai Iskolában
Speciális igényű gyerekek tanulmányi versenye zajlott a keszthelyi Zöldmező Utcai Általános Iskolában. A megyei döntőre a helyi intézmény tanulóin kívül Nagykanizsáról, Zalaegerszegről és Lentiből is érkeztek diákok. A verseny célja a tehetséggondozás, valamint hogy segítsék a fiatalok pályaorientációját.

A digitális kultúra ismeretére is szükségük volt azoknak a diákoknak, akik részt vettek az Oktatási Hivatal által működtetett Országos Komplex Tanulmányi Versenyen. Az idén 46. alkalommal megrendezett viadalon a hatodik és hetedik évfolyamos tanulók mérhették össze tudásukat és kreativitásukat egyénileg és csoportosan. A csapatversenyekben magyar irodalomból, történelemből, technikából, földrajzból és természettudományból kellett jeleskedni.

„Sokat készültünk erre a versenyre, elkezdődött az informatika, az egyéni verseny. Bementünk, leültünk és először egy word feladatot kaptunk, adtak nekünk. Elmesélték a feladatot, és kezdhettük mi is.” - mondta Simon Marcell tanuló.

A sajátos nevelési igényű gyermekek munkáját háromtagú zsűri értékelte. Minden állomáson harminc percig dolgozhattak a diákok, majd pár perces pihenőidő után érkeztek a következő helyszínre. A feladatok az országos tantervre épültek.

Kiss Zoltánné, a Zöldmező Utcai Általános Iskola és EGYMI pedagógusa: "Megnézzük a gyermekek egyéni sajátosságait, melyek azok a feladatkörök, melyek ő majd jól tud használni a csapatversenyben, és év elejétől kezdve készülünk. Ez tanmenethez igazodó, én a magyar irodalmat készítettem az idei tanévben. A gyerekek nagyon várják, az enyémek tényleg nagyon várják. Nagyon szeretik a János vitézt, nagyon szeretik Petőfi Sándort, úgyhogy az idén ez benne lesz az irodalom helyszínen.”

A tantárgyi ismereteken kívül másfajta kompetenciákra is szükség van ahhoz, hogy valaki jól szerepelhessen a programon. Közös gondolkodás és együttműködés is szükséges a jó eredmény eléréséhez. A verseny célja, hogy valósuljon meg a tanulásban akadályozott tanulók tehetséggondozása, a versenyzők kiemelkedő képességének, teljesítményének bemutatása, pályaorientációjuk segítése.

Krasznai Tamásné, a Zöldmező Utcai Általános Iskola és EGYMI igazgatója elmondta: ”Az, hogy a gyermekek ide eljutnak, én úgy gondolom, hogy nagyon sok pozitívumot ad nekik. Ezek a gyermekek, igaz, hogy jó tanulók és a bizonyítványukban négyes, ötös, kitűnő jegyek vannak, emellett eljutnak egy városba. Ott képviselhetik saját intézményüket. Elismerésben részesülnek. A végén oklevelet, könyvjutalmat kapnak. De mellette Keszthelyt is megtekinthetik, megnézhetik. Helytörténeti dolgokkal is megismerkedhetnek. Ez sok olyan pluszt ad nekik, amelyek a későbbiekben élményként megmaradnak.”

A megyei döntőn legjobban teljesítő csapat végül a nagykanizsaiakélett, ezért Kaposváron, a júniusban esedékes országos versenyen ők fogják képviselni Zala vármegyét.

Király Erika - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 24. hétfő 19:15 | Zalakaros
A kis forgalmú zalai utakon zajló megmérettetésen dombos szakaszok nehezítették a versenyt.
| 2024. jún. 11. kedd 19:15 | Keszthely
Tizedik alkalommal adott otthont a város a Keszthely Triathlonnak.
| 2024. jún. 3. hétfő 19:15 | Keszthely
A Csány-Szendrey iskola tornacsarnokában két napon át több mint 500-an álltak pástra.
| 2024. ápr. 30. kedd 19:15 | Keszthely
9 futam eredményeiért izgulhattak a vitorások szerelmesei
| 2024. ápr. 2. kedd 19:15 | Keszthely
A játékra az fgyvk.hu oldalon lehet regisztrálni.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.