+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kitüntetéseket adott át a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
2019. május 31. péntek 17:25 - Hévíz
Kitüntetéseket adott át a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Zala Megye Gazdaságáért és Zala Megye Szakképzéséért díjakat vehettek át az arra érdemes vállalkozások illetve szervezetek képviselői. A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hévízen tartott fórumot, ahol a megye gazdasági mutatóiról valamint a megújuló energiaforrásokról is hallhattak előadásokat az érdeklődők.

A Zala Megye Gazdaságáért Díjat olyan vállalkozások vehetik át, amelyek kiemelkedő teljesítményükkel jelentősen hozzájárultak a megye fejlődéséhez. Idén a ZÁÉV Zrt., a keszthelyi VEGS Kft. valamint a Hidrofilt Kft. érdemelte ki az elismerést. Az iparkamara minden évben odaítéli a Zala Megye Szakképzéséért díjat is, ezúttal a keszthelyi VSZK vehette át a kitüntetést.

„55 éves lesz idén az intézményünk, 55 éves jubileumunkat ünnepeljük, és emiatt is azt gondolom, hogy szól ezeknek az elmúlt évtizedeknek. Mindazoknak a kollégáknak, akik tettek sokat az elmúlt évtizedekben a vendéglátás és a turisztika területeiért, ezeken a területeken a szakemberek képzéséért.” - mondta Fisli István, a ZSzC Keszthelyi Vendéglátó Szakgimnázium igazgatója.

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara fórumán elhangzott, az elmúlt évben számos olyan beruházás valósult meg, amely élénkítette a megye gazdaságát. Kovács Dezső, a kamara ügyvivő elnöke kiemelte, ma számos kihívással kell szembenézniük a gazdaság szereplőinek.          

„Körülöttünk a világ rendkívül gyorsan változik, a gazdasági környezetben rendkívül kevés az állandóság. A munkaerőpiac aktuális helyzetének kihívásaival kell megküzdenünk. Ehhez szorosan kapcsolódva a kamarának meg kell határoznia a keresletet, befolyásolva a szakképzést. Foglalkoznunk kell és megoldásokat kell találnunk a generációváltás problémakörére.” - emelte ki az ügyvivő elnök.

A fórumon Papp Gábor elmondta, Hévíz a második legkeresettebb turisztikai célpont hazánkban. A polgármester kiemelte, az elmúlt években minőségi fejlesztések megvalósításán dolgoztak. Emlékeztetett, a következő időszakban jelentős beruházásra lehet számítani a Hévíz-Balaton Airporton.

„Elindulhat ennek a reptérnek a fejlesztése. Természetesen közben ugyanúgy üzemel, és azt gondolom, hogy ez az üzemeltetés is mind menetrend szerinti járatok szempontjából, mind áruszállítás szempontjából, illetve a körülötte lévő kihasználatlan területek fejlesztésével – amit a kormányzati támogatás is többek között ezt is célozza – elindulhat illetve fejlődhet egy olyan gazdasági csomópont itt Zala megyében vagy Nyugat-Magyarországon, ami tökéletes intermodális fejlesztési pont.” - tájékoztatott Hévíz polgármestere.

A fórum résztvevői Dr. Pintér Gábor előadásában hallhattak információkat a megújuló energiaforrásokról. Elhangzott, a rendelkezésre álló adatok alapján az elektromos energia határozhatja meg hazánk energia felhasználását a következő évtizedekben.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Németországban népszerű autók tulajdonosai Keszthelyan tartották éves találkozójukat.
 
Pártfogoltaknak és segítőiknek szerveztek közös programot a Nagymezőn.
 
A ROADPOL akció keretében Gyenesdiáson és Keszthelyen is mérték a sebességet.
 
A hívők Keszthelyről Vonyarcvashegyig sétáltak, a zarándoklatot a békéért ajánlották fel.
 
A Híradó Plusz mai vendége: Tóbiás Gábor, az Amazon Ház Látogatóközpont múzeumi menedzsere
 
Újra telt házas koncertet adott a Concerto Budapest Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár