+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kitüntetéseket adott át a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
2019. május 31. péntek 17:25 - Hévíz
Kitüntetéseket adott át a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Zala Megye Gazdaságáért és Zala Megye Szakképzéséért díjakat vehettek át az arra érdemes vállalkozások illetve szervezetek képviselői. A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hévízen tartott fórumot, ahol a megye gazdasági mutatóiról valamint a megújuló energiaforrásokról is hallhattak előadásokat az érdeklődők.

A Zala Megye Gazdaságáért Díjat olyan vállalkozások vehetik át, amelyek kiemelkedő teljesítményükkel jelentősen hozzájárultak a megye fejlődéséhez. Idén a ZÁÉV Zrt., a keszthelyi VEGS Kft. valamint a Hidrofilt Kft. érdemelte ki az elismerést. Az iparkamara minden évben odaítéli a Zala Megye Szakképzéséért díjat is, ezúttal a keszthelyi VSZK vehette át a kitüntetést.

„55 éves lesz idén az intézményünk, 55 éves jubileumunkat ünnepeljük, és emiatt is azt gondolom, hogy szól ezeknek az elmúlt évtizedeknek. Mindazoknak a kollégáknak, akik tettek sokat az elmúlt évtizedekben a vendéglátás és a turisztika területeiért, ezeken a területeken a szakemberek képzéséért.” - mondta Fisli István, a ZSzC Keszthelyi Vendéglátó Szakgimnázium igazgatója.

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara fórumán elhangzott, az elmúlt évben számos olyan beruházás valósult meg, amely élénkítette a megye gazdaságát. Kovács Dezső, a kamara ügyvivő elnöke kiemelte, ma számos kihívással kell szembenézniük a gazdaság szereplőinek.          

„Körülöttünk a világ rendkívül gyorsan változik, a gazdasági környezetben rendkívül kevés az állandóság. A munkaerőpiac aktuális helyzetének kihívásaival kell megküzdenünk. Ehhez szorosan kapcsolódva a kamarának meg kell határoznia a keresletet, befolyásolva a szakképzést. Foglalkoznunk kell és megoldásokat kell találnunk a generációváltás problémakörére.” - emelte ki az ügyvivő elnök.

A fórumon Papp Gábor elmondta, Hévíz a második legkeresettebb turisztikai célpont hazánkban. A polgármester kiemelte, az elmúlt években minőségi fejlesztések megvalósításán dolgoztak. Emlékeztetett, a következő időszakban jelentős beruházásra lehet számítani a Hévíz-Balaton Airporton.

„Elindulhat ennek a reptérnek a fejlesztése. Természetesen közben ugyanúgy üzemel, és azt gondolom, hogy ez az üzemeltetés is mind menetrend szerinti járatok szempontjából, mind áruszállítás szempontjából, illetve a körülötte lévő kihasználatlan területek fejlesztésével – amit a kormányzati támogatás is többek között ezt is célozza – elindulhat illetve fejlődhet egy olyan gazdasági csomópont itt Zala megyében vagy Nyugat-Magyarországon, ami tökéletes intermodális fejlesztési pont.” - tájékoztatott Hévíz polgármestere.

A fórum résztvevői Dr. Pintér Gábor előadásában hallhattak információkat a megújuló energiaforrásokról. Elhangzott, a rendelkezésre álló adatok alapján az elektromos energia határozhatja meg hazánk energia felhasználását a következő évtizedekben.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A római kori fenékpusztai erőd elevenedik meg a Balatoni Múzeum legújabb kiállításán.
 
Több mint 1 millió forint gyűlt össze a hétvégén a Fuss, hogy mások is túlélhessék! versenyen.
 
8. alkalommal nyitották meg a Trófeaszemlét a Vadászati Múzeum parkjában.
 
Idén is zarándokolnak Sümegre.
 
Rezisztens és új szőlőfajtákat is szemügyre vehettek az érdeklődők Cserszegtomajon.
 
Régészek és építészek tárgyalják, hogy milyen lehetőségei vannak egy régészeti park kialakításának.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó