+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Új nyelvi labort kapott a Vajda
2019. május 16. csütörtök 16:13 - Keszthely
Új nyelvi labort kapott a Vajda
Mintegy 20 millió forintból hoztak létre nyelvi labort a Vajda János Gimnázium Deák Ferenc utcai épületében. A beruházás a tankerület támogatásával valósult meg. Az átadón elhangzott, ma a nyelvtudás elengedhetetlen kompetencia, a 21. századi labor pedig lehetőséget biztosít arra, hogy a diákok modern körülmények között sajátíthassák el az idegen nyelveket.

Érkeznek a vajdás diákok az új nyelvi laborba. A tanulók és a pedagógusok is most jártak először az új szaktanteremben, így egyelőre ismerkedtek a program működésével.

„Nekem elsőre nagyon tetszett, szerintem nagyon jó, hogy van egy ilyen lehetőség, hogy itt tanulhatunk. Remélem, hogy a következő években még sok órám lesz itt." - mondta Márkus Enikő, a Vajda János Gimnázium tanulója.

A labort az iskola egyik üres termében alakították ki. A diákok ezentúl laptopokon, fülhallgatóval és mikrofonnal tanulhatnak. A beruházás egy tanulást segítő szoftvert is magába foglal.

„Amikor elhatároztuk, hogy nyelvi labor lesz, ezt azonnal alátámasztották a hírek, hogy a nyelvvizsga kötelező lesz az egyetemi felvételikhez. Tehát ez pontosan jókor jött nekünk, ez a segítség, hogy itt a laborban nyelvvizsgára tudjuk felkészíteni a diákjainkat." - tájékoztatott Szörényi Zoltán, a Vajda János Gimnázium igazgatója.

A labor felszereltsége lehetőséget ad arra, hogy a diákok idegen nyelvű párbeszédeket folytassanak egymással, és ezt számítógép segítségével fel is vegyék. Az új szaktanterem a város életében is jelentős.

„Keszthely iskolaváros, , és Keszthelyen minden olyan beruházás és fejlesztés fontos, ami a fiatalokat, az oktatást segíti. Ráadásul a városnak az egyik nagyon fontos és meghatározó intézményének a része ez a nyelvi labor.” - emelte ki Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere.

Az új szaktanteremben arra is van lehetőség, hogy a diákok külön csoportokban dolgozzanak. Az első tanórán az angol érettségi egyik feladatát oldották meg a tanulók, de a nyelvvizsgára is hatékonyabban készülhetnek az új laborban.

„A nyelvi osztályoknak a munkáját és a tanulását is javítani fogja. Egy 20 milliós beruházás, és nagyon hálás vagyok a nagykanizsai tankerület vezetésének, hogy ezt a pénzt erre szánták itt Keszthelyen.” - emlékeztetett Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere.

A labornak része egy okostábla is, ahol a pedagógusok követhetik a feladatot, és segíteni is tudnak a diákoknak. A gimnáziumban nagyon fontos a nyelvi képzés, így nagy hasznát veszik az új tanteremnek.

„Elkészült korábban a természettudományos labor egy uniós pályázatból, de nagyon hiányzott ez a korszerű nyelvi labor. Itt volt egy elhagyatott része az épületnek, azt is sikerült evvel felújítani. A nyelvtudás – azt nem kell hangsúlyozni, hogy milyen fontos ma, különösen úgy, hogy ez a nyelvi labor azoknak is lehetőséget ad, akiknek van bepótolnivalójuk, hiszen a nyelvtudást nem lehet pillanatok alatt elsajátítani.” - emelte ki Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője.

A közeljövőben az iskola pedagógusai részt vesznek egy képzésen, amelyen megtanulják a szoftver kezelését. Így hatékonyabban tudják majd segíteni a diákok munkáját.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Halas ételek széles tárházával, finom borokkal és színvonalas koncertekkel várják a vendégeket a hétvégén
 
30 fiatal vesz részt a Holnapocska táborban, a gyerekek a Kárpátaljai Cserkész Szövetség tagjai.
 
Képvislői ciklusának utolsó lakossági fórumát tartotta Nagy Bálint a zámori városrészben.
 
A gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthon lakói minden évben ellátogathatnak az Erzsébet táborokba.
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó