+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Új nyelvi labort kapott a Vajda
2019. május 16. csütörtök 16:13 - Keszthely
Új nyelvi labort kapott a Vajda
Mintegy 20 millió forintból hoztak létre nyelvi labort a Vajda János Gimnázium Deák Ferenc utcai épületében. A beruházás a tankerület támogatásával valósult meg. Az átadón elhangzott, ma a nyelvtudás elengedhetetlen kompetencia, a 21. századi labor pedig lehetőséget biztosít arra, hogy a diákok modern körülmények között sajátíthassák el az idegen nyelveket.

Érkeznek a vajdás diákok az új nyelvi laborba. A tanulók és a pedagógusok is most jártak először az új szaktanteremben, így egyelőre ismerkedtek a program működésével.

„Nekem elsőre nagyon tetszett, szerintem nagyon jó, hogy van egy ilyen lehetőség, hogy itt tanulhatunk. Remélem, hogy a következő években még sok órám lesz itt." - mondta Márkus Enikő, a Vajda János Gimnázium tanulója.

A labort az iskola egyik üres termében alakították ki. A diákok ezentúl laptopokon, fülhallgatóval és mikrofonnal tanulhatnak. A beruházás egy tanulást segítő szoftvert is magába foglal.

„Amikor elhatároztuk, hogy nyelvi labor lesz, ezt azonnal alátámasztották a hírek, hogy a nyelvvizsga kötelező lesz az egyetemi felvételikhez. Tehát ez pontosan jókor jött nekünk, ez a segítség, hogy itt a laborban nyelvvizsgára tudjuk felkészíteni a diákjainkat." - tájékoztatott Szörényi Zoltán, a Vajda János Gimnázium igazgatója.

A labor felszereltsége lehetőséget ad arra, hogy a diákok idegen nyelvű párbeszédeket folytassanak egymással, és ezt számítógép segítségével fel is vegyék. Az új szaktanterem a város életében is jelentős.

„Keszthely iskolaváros, , és Keszthelyen minden olyan beruházás és fejlesztés fontos, ami a fiatalokat, az oktatást segíti. Ráadásul a városnak az egyik nagyon fontos és meghatározó intézményének a része ez a nyelvi labor.” - emelte ki Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere.

Az új szaktanteremben arra is van lehetőség, hogy a diákok külön csoportokban dolgozzanak. Az első tanórán az angol érettségi egyik feladatát oldották meg a tanulók, de a nyelvvizsgára is hatékonyabban készülhetnek az új laborban.

„A nyelvi osztályoknak a munkáját és a tanulását is javítani fogja. Egy 20 milliós beruházás, és nagyon hálás vagyok a nagykanizsai tankerület vezetésének, hogy ezt a pénzt erre szánták itt Keszthelyen.” - emlékeztetett Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere.

A labornak része egy okostábla is, ahol a pedagógusok követhetik a feladatot, és segíteni is tudnak a diákoknak. A gimnáziumban nagyon fontos a nyelvi képzés, így nagy hasznát veszik az új tanteremnek.

„Elkészült korábban a természettudományos labor egy uniós pályázatból, de nagyon hiányzott ez a korszerű nyelvi labor. Itt volt egy elhagyatott része az épületnek, azt is sikerült evvel felújítani. A nyelvtudás – azt nem kell hangsúlyozni, hogy milyen fontos ma, különösen úgy, hogy ez a nyelvi labor azoknak is lehetőséget ad, akiknek van bepótolnivalójuk, hiszen a nyelvtudást nem lehet pillanatok alatt elsajátítani.” - emelte ki Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője.

A közeljövőben az iskola pedagógusai részt vesznek egy képzésen, amelyen megtanulják a szoftver kezelését. Így hatékonyabban tudják majd segíteni a diákok munkáját.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az intézmény diákjai és tanárai műsorral és az emlékek felidézésével ünnepeltek a Balaton Színházban.
 
Több száz diák vett részt a Zala Megyei Kormányhivatal Pályaválasztási kiállításán.
 
Az elmúlt 6 évben közel 50%-os növekedés látható a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. statisztikái szerint.
 
A lakosság, az önkormányzatok és Manninger Jenő sem támogatja a Vonyarcvashegyre tervezett ipari kikötőt.
 
A javulás a két éve működő országos jégkérmentesítő rendszernek köszönhető.
 
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. november 10-től az ország teljes területén téli üzemmódra váltott.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó