Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Tavaly is nőtt az infrastrukturális fejlesztések száma Alsópáhokon
2024. jan. 18. csütörtök | Alsópáhok
Tavaly is nőtt az infrastrukturális fejlesztések száma Alsópáhokon
Több mint 300 millió forintot költött beruházásokra Alsópáhok 2023-ban. A településen újabb útszakaszok és járdák újultak meg az elmúlt évben. Régi vágyuk teljesült az itt lakóknak a ravatalozó rekonstrukciójával. Az infrastrukturális projektek mellett sikeres rendezvényeket tartottak, több szervezet is jubilált tavaly.

Tavasszal készült el az Alsópáhok Szentgyörgyvár átkötő út felújítása. A viszonylag nagy forgalmat bonyolító útszakasz 1,5 kilométeren kapott új burkolatot. Ugyanebben a projektben aszfaltoztak le több zártkerti utat. Alsópáhokon egyre többen élnek külterületi ingatlanokban, így már régóta esedékes volt az útfelújítási projekt. A Magyar falu program keretében megújult az Árpád utca, és a ravatalozó, ez utóbbit ki is bővítették. Erre a célra több mint 14 millió forintot nyert a település. Alsópáhok lakossága folyamatosan nőtt az elmúlt években, az óvoda és a mini bölcsőde is teltházzal működik. Ez utóbbit bővíteni tervezik a közeljövőben.          

„Amikor én elkezdtem a mostan munkámat, a polgármesteri munkámat 2006 októberben, akkor a településünk állandó létszáma 1297 fő volt. A mostani jelentések, amiket ismerek a kolléganőimtől, statisztikai jelentések, 1600 fő a lakosságszámunk. Ez 300 fős emelkedést jelent. Ez a létszám tovább fog nőni, hiszen a nemesboldogasszonyfai falurészen, a Tölgyfa utcában 26 darab telek lett kialakítva. Ott eddig három család lakott, most minden telek elkelt. Ha hinni lehet az előrejelzéseknek, hogy az építkezések újra elindulnak, akkor várhatóan az eljövendő esztendőkben a Tölgyfa utca is be fog népesedni.” - tájékoztatott Czigány Sándor, Alsópáhok polgármestere.

Hatodik alkalommal adott otthont Alsópáhok az Aranypáva gálának. Az országos szintű versenyre 22 csoport és 6 szólista jelentkezett. A házigazda Bodzavirág népdalkör nyolcadszor kapta meg a legmagasabb minősítést. Tavaly jubilált az Alegrezza Kamarakórus. A 20 éves évfordulót a környező települések énekkaraival közösen ünnepelték. Szintén 20 éves jubileumát ülte tavaly a Nefelejcs Nyugdíjas Klub. Működésüket a település önkormányzata a kezdetek óta anyagilag is támogatja. Alsópáhokon kiemelt figyelmet fordítanak az idősekre és a gyerekekre, ugyanakkor a különböző fejlesztésekkel minél több családot szeretnének a községbe vonzani.

„Szeretnénk majd valamikor nem is olyan nagyon sokára az orvosi rendelőnk fölötti részt beépíteni szolgálati lakásokká. Most üres még egyelőre. Illetve szeretnénk folytatni az infrastrukturális fejlesztést. Gondolnunk kell a Balassi utcára, a Fő utca felső részére, a Fő utca felsőpáhoki részén a Fő út belső részét értem alatta. Ugyancsak előbb-utóbb, sőt előbb neki kell állnunk a Kossuth utcát is rendezni. A járdát szeretnénk teljes egészében levinni a Morzsa ABC-ig, illetve az alsó részre, délre.” - tette hozzá a polgármester.

Természetesen folytatódnak az útfelújítások is 2024-ben. Emellett a település déli részén lévő 114 építési telek vízbevezetése is várhatóan megvalósul.       

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. jan. 31. szerda 15:46 | Rezi
A település elsősorban az elkészült beruházások és programok minőségének megőrzésére helyezett hangsúlyt.
| 2024. jan. 25. csütörtök 15:03 | Zalaapáti
Utat és járdát építettek tavaly, és több kulturális csoport is jubilált 2023-ban.
| 2024. jan. 22. hétfő 16:08 | Gyenesdiás
A településen az idén is újévi pohárköszöntőn számoltak be az eredményekről és a tervekről.
| 2024. jan. 18. csütörtök 16:00 | Keszthely
Az elmúlt évben is színes programokkal és két új tárlattal várták a vendégeket.
| 2024. jan. 15. hétfő 15:00 | Vonyarcvashegy
Pohárköszöntőre hívták a településen működő vállalkozások, intézmények és civil szervezetek vezetőit.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
06:34
Zalai krónika
06:49
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Savaria Filmfesztivál
09:00
Egy csipetnyi szó
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.