+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nemzetközi és magyar szakemberek látogattak el a lőtérre
2019. május 9. csütörtök 17:03 - Gyenesdiás
Nemzetközi és magyar szakemberek látogattak el a lőtérre
A Nemzetközi és a Magyar Sportlövő Szövetség egy-egy tagja látogatta meg a BEFAG Erdész Lövészklub lőterét. Júliusban Európa-bajnokságnak ad otthont a BEFAG Erdész Lövészklub területe, ennek apropóján vették szemügyre a szakemberek a felújított lövőállásokat és a hozzá tartozó épületet.

Elkészült a gyenesdiási lőtér futóvadlövő állásainak a felújítása. A beruházás során az épület teljes egészében megújult. A lőállásoknál nagy hangsúlyt fektettek a biztonságra és a zajszigetelésre, ezért alagutakat építettek eléjük. Júliusban Európa-bajnokságot szerveznek a lőtéren, ezért a magyar és a nemzetközi sportlövő szövetség tagja is szemügyre vette a pályát.

Nagyon szép munkát végeztek – mondta Pekka Kuusisto, a Nemzetközi Sportlövő Szövetség tagja. A finn szakember kiemelte, nagy örömet fog ez jelenteni mindazoknak a sportolóknak, akik az Európa-bajnokságra érkeznek.

A bizottság számára rendkívül fontos, hogy az Európa számos pontjáról érkező sportolók korszerű és biztonságos körülmények között versenyezzenek. Az elkészült épület erre most már lehetőséget biztosít. Sinka László, a Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára elmondta, a lövészet különösen népszerű a fiatalok körében, és nagy öröm, hogy Gyenesdiáson is van erre lehetőség. 

„Ez egy nagyon szép, csodaszép környezet. Egy ilyen csodaszép környezetben egy ilyen felületet, épületet, egy felújított épületegyüttest találunk, az mindig jó a szemnek, meg jó a résztvevőknek, akik idejönnek vagy edzésre vagy versenyre, vagy akár egy Európa-bajnokságra, ami júliusban meg lesz rendezve itt Gyenesdiáson.” - emelte ki a főtitkár.

Az épületnek nem csak a külső része, hanem a belseje is megújult. A lőállásoknál ablakokat cseréltek, kifestették a falakat, és üvegtéglákat is beépítettek, amelyek lőréseket szimbolizálnak. A versenyek mellett szeretnének élményszerű programokat szervezni gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

„A gyerekek számunkra mindig egy nagyon pozitív dolog, hiszen mikor érdeklődnek nálunk, hogy bácsi kérem, mi is lőhetnénk? én is szeretnék lőni, akkor nekik helyet kell adnunk. Ez a lőtér alkalmas lesz arra, hogy akár távcsöves légpuskával, akár a későbbiekben rendes, távcsöves fegyverrel, tűzfegyverrel adjunk az ő számukra élményt.” - tájékoztatott Keczeli Zoltán, a BEFAG Erdész Lövészklub elnöke.

A beruházást a fenntartó Bakonyerdő Zrt. saját forrásból valósította meg. A közeljövőben EB válogatónak és edzőtábornak ad helyet a lőtér, július 9-15 között pedig az Európa-bajnokságra várják a sportolókat és az érdeklődőket.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus