+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Turistautak rendbetételére gyűjtöttek a Rügyfakadáson
2019. április 30. kedd 15:54 - Gyenesdiás
Turistautak rendbetételére gyűjtöttek a Rügyfakadáson
A Forrásvíz Természetbarát Egyesület rendezvényén bemutatók és családi programok várták az érdeklődőket. A Nagymezőn főzőversenyt is rendeztek, húsz csapat készített változatos ételeket.

Csirkepaprikás, hamis vadas, marhapofa pörkölt, zuzagulyás, szabolcsi kötött leves  – csak néhány azok közül az ételek közül, melyeket a főzőverseny csapatai készítettek. A bogrács mellett cserépedényben is főtt étel. A helyi keramikusok sokácbabot készítettek.

„Az ételek készítésére nagyon régen használták már az emberek a cserepet, a kerámiát. Ez egy speciális kerámia, amivel gyakorlatilag ugyanazt elérjük, mint az inoxszal, az alumíniummal, vagy a teflonnal. Ez egy helyi termék” - mondta Pék András.   

A fiatalok is fakanalat ragadtak. A helyi ifjúságot összefogó buliklub tagjai minden évben nagy lelkesedéssel és finom pálinkával vesznek részt a tavaszünnepen.

„Nagyon szeretem ezt a kötetlen hangulatot, hogy az ember feljön reggel és kipakolja a kis motyóját és aztán egyből megyünk körbe egymást kínálgatjuk pálinkával. Eleinte még csak a törzsvendégek vannak, nagyon jó látni a régi gyenesi arcokat” - nyilatkozta Vértesaljai György.    

A kellemes idő sokakat csalt a természetbe. Szabadidős és sportprogramok, bemutatók színesítették a rendezvényt. A Rügyfakadást minden évben a föld napjához kapcsolódva szervezi meg a Forrásvíz Természetbarát Egyesület.

Gálné Németh Ildikó, az egyesület elnöke: „Az április akkor erről szól, felhívni a figyelmet a Földre, a környezetünkre, a természetvédelemre és az elejétől kezdve már kialakítottuk azt a struktúrát, hogy mindig valamire gyűjtünk. Az idei évben a turistautak rendbetételére.”

A föld és a környezet védelme érdekében az idei rendezvényen már csak biológiai úton lebomló un. PLA poharakat, tányérokat és evőeszközöket használtak. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Halas ételek széles tárházával, finom borokkal és színvonalas koncertekkel várják a vendégeket a hétvégén
 
30 fiatal vesz részt a Holnapocska táborban, a gyerekek a Kárpátaljai Cserkész Szövetség tagjai.
 
Képvislői ciklusának utolsó lakossági fórumát tartotta Nagy Bálint a zámori városrészben.
 
A gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthon lakói minden évben ellátogathatnak az Erzsébet táborokba.
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó