+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Turistautak rendbetételére gyűjtöttek a Rügyfakadáson
2019. április 30. kedd 15:54 - Gyenesdiás
Turistautak rendbetételére gyűjtöttek a Rügyfakadáson
A Forrásvíz Természetbarát Egyesület rendezvényén bemutatók és családi programok várták az érdeklődőket. A Nagymezőn főzőversenyt is rendeztek, húsz csapat készített változatos ételeket.

Csirkepaprikás, hamis vadas, marhapofa pörkölt, zuzagulyás, szabolcsi kötött leves  – csak néhány azok közül az ételek közül, melyeket a főzőverseny csapatai készítettek. A bogrács mellett cserépedényben is főtt étel. A helyi keramikusok sokácbabot készítettek.

„Az ételek készítésére nagyon régen használták már az emberek a cserepet, a kerámiát. Ez egy speciális kerámia, amivel gyakorlatilag ugyanazt elérjük, mint az inoxszal, az alumíniummal, vagy a teflonnal. Ez egy helyi termék” - mondta Pék András.   

A fiatalok is fakanalat ragadtak. A helyi ifjúságot összefogó buliklub tagjai minden évben nagy lelkesedéssel és finom pálinkával vesznek részt a tavaszünnepen.

„Nagyon szeretem ezt a kötetlen hangulatot, hogy az ember feljön reggel és kipakolja a kis motyóját és aztán egyből megyünk körbe egymást kínálgatjuk pálinkával. Eleinte még csak a törzsvendégek vannak, nagyon jó látni a régi gyenesi arcokat” - nyilatkozta Vértesaljai György.    

A kellemes idő sokakat csalt a természetbe. Szabadidős és sportprogramok, bemutatók színesítették a rendezvényt. A Rügyfakadást minden évben a föld napjához kapcsolódva szervezi meg a Forrásvíz Természetbarát Egyesület.

Gálné Németh Ildikó, az egyesület elnöke: „Az április akkor erről szól, felhívni a figyelmet a Földre, a környezetünkre, a természetvédelemre és az elejétől kezdve már kialakítottuk azt a struktúrát, hogy mindig valamire gyűjtünk. Az idei évben a turistautak rendbetételére.”

A föld és a környezet védelme érdekében az idei rendezvényen már csak biológiai úton lebomló un. PLA poharakat, tányérokat és evőeszközöket használtak. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Egy órával kevesebbet alhattunk. Hogyan hat az egészségünkre?
 
A szombaton életbelépő korlátozást betartják az emberek.
 
60 gépkocsi és 60 kerékpár ingyenes tárolására lesz alkalmas a parkoló.
 
Erre egymás egészségének a megőrzése érdekében van szükség- fogalmaz videóüzenetében a képviselő.
 
A kórházparacsnokok fő feladata a védekezés segítése.
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó