+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Turistautak rendbetételére gyűjtöttek a Rügyfakadáson
2019. április 30. kedd 15:54 - Gyenesdiás
Turistautak rendbetételére gyűjtöttek a Rügyfakadáson
A Forrásvíz Természetbarát Egyesület rendezvényén bemutatók és családi programok várták az érdeklődőket. A Nagymezőn főzőversenyt is rendeztek, húsz csapat készített változatos ételeket.

Csirkepaprikás, hamis vadas, marhapofa pörkölt, zuzagulyás, szabolcsi kötött leves  – csak néhány azok közül az ételek közül, melyeket a főzőverseny csapatai készítettek. A bogrács mellett cserépedényben is főtt étel. A helyi keramikusok sokácbabot készítettek.

„Az ételek készítésére nagyon régen használták már az emberek a cserepet, a kerámiát. Ez egy speciális kerámia, amivel gyakorlatilag ugyanazt elérjük, mint az inoxszal, az alumíniummal, vagy a teflonnal. Ez egy helyi termék” - mondta Pék András.   

A fiatalok is fakanalat ragadtak. A helyi ifjúságot összefogó buliklub tagjai minden évben nagy lelkesedéssel és finom pálinkával vesznek részt a tavaszünnepen.

„Nagyon szeretem ezt a kötetlen hangulatot, hogy az ember feljön reggel és kipakolja a kis motyóját és aztán egyből megyünk körbe egymást kínálgatjuk pálinkával. Eleinte még csak a törzsvendégek vannak, nagyon jó látni a régi gyenesi arcokat” - nyilatkozta Vértesaljai György.    

A kellemes idő sokakat csalt a természetbe. Szabadidős és sportprogramok, bemutatók színesítették a rendezvényt. A Rügyfakadást minden évben a föld napjához kapcsolódva szervezi meg a Forrásvíz Természetbarát Egyesület.

Gálné Németh Ildikó, az egyesület elnöke: „Az április akkor erről szól, felhívni a figyelmet a Földre, a környezetünkre, a természetvédelemre és az elejétől kezdve már kialakítottuk azt a struktúrát, hogy mindig valamire gyűjtünk. Az idei évben a turistautak rendbetételére.”

A föld és a környezet védelme érdekében az idei rendezvényen már csak biológiai úton lebomló un. PLA poharakat, tányérokat és evőeszközöket használtak. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus