+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Villám lett a befutó
2019. április 23. kedd 16:39 - Balatonszentgyörgy
Villám lett a befutó
Nyuszifuttató verseny és solymász bemutató is várta a látogatókat húsvét hétfőn Balatonszentgyörgyön a Csillagvár Múzeum területén. Hagyományosan a húsvéti rendezvény az első nagyszabású esemény a helyszínen, melyre idén is sokan voltak kíváncsiak. A nyuszifutamra ebben az évben 20-an neveztek.

Gazdáik terelgetik nyuszijaikat a Csillagvár Múzeum melletti zöld területen. A nyúlfuttató versenyre szívesen neveznek a gyerekek akár saját vagy bérelt állatokkal. A megmérettetésen finoman szabadott ugrásra biztatni a nyulakat, ennek ellenére akadt olyan tapsifüles is, aki úgy döntött, mégsem vesz részt a versenyben.

A futam hajrájában két állat között dőlt el a rangadó, végül Villám ért be először a célba.

„Az egész a tavalyi versennyel kezdődött, mivel tavaly is itt voltam, gondoltam, jó lesz most is itt lenni. Köszönetet szeretnék kérni barátomnak Dávidnak és a kis nyulunknak Villámnak is, hogy itt lehettek.” - nyilatkozta Pisker Máté, a győztes nyuszi hajtója.

A húsvéti nyúlfuttató verseny évről évre népszerűbb a látogatók körében. A szervezők régi álma volt, hogy hasonló rendezvényt valósítsanak meg, mely minden korosztály számára érdekes lehet.

„Az ötlet négy éve pattant ki a fejünkből, hogy hogyan tudjuk egy kicsit megcifrázni ezt a rendezvényt. És egy ilyen korábbi ötlet gyanánt jött ez, hogy megcsinálnánk itt is ezt a nyuszifutamot és hát az alkalmas időpont úgy gondoltuk, hogy a húsvét lesz.” - ismertette Országh Béla várkapitány.

A nyuszifutam mellett solymászbemutatót is tartottak a helyszínen, ahol héjákkal, sólymokkal és baglyokkal ismerkedhettek meg az érdeklődők. A vadmadarak mellett a házi állatokat is megtekinthették a parkban, ahol a kecskéktől kezdve a napos kacsákig szinte minden fellelhető. A délután folyamán mindenki találhatott számára megfelelő elfoglaltságot. A nagyobbak a különböző kézműves foglalkozásokat, míg a családok legkisebb tagjai a játszótér eszközeit próbálták ki.

„Nagyon szép. Tetszett a kislánynak az állatsimogató meg az állatok. Főleg a nyuszik. Igaz Blanka?nagyon jól érezzük magunkat.” - mondta el Szabó Zoltán.

A Csillagvár Múzeum legközelebb a Madarak és Fák napja alkalmából május 11-én rendez programot.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Egy órával kevesebbet alhattunk. Hogyan hat az egészségünkre?
 
A szombaton életbelépő korlátozást betartják az emberek.
 
60 gépkocsi és 60 kerékpár ingyenes tárolására lesz alkalmas a parkoló.
 
Erre egymás egészségének a megőrzése érdekében van szükség- fogalmaz videóüzenetében a képviselő.
 
A kórházparacsnokok fő feladata a védekezés segítése.
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó