+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Villám lett a befutó
2019. április 23. kedd 16:39 - Balatonszentgyörgy
Villám lett a befutó
Nyuszifuttató verseny és solymász bemutató is várta a látogatókat húsvét hétfőn Balatonszentgyörgyön a Csillagvár Múzeum területén. Hagyományosan a húsvéti rendezvény az első nagyszabású esemény a helyszínen, melyre idén is sokan voltak kíváncsiak. A nyuszifutamra ebben az évben 20-an neveztek.

Gazdáik terelgetik nyuszijaikat a Csillagvár Múzeum melletti zöld területen. A nyúlfuttató versenyre szívesen neveznek a gyerekek akár saját vagy bérelt állatokkal. A megmérettetésen finoman szabadott ugrásra biztatni a nyulakat, ennek ellenére akadt olyan tapsifüles is, aki úgy döntött, mégsem vesz részt a versenyben.

A futam hajrájában két állat között dőlt el a rangadó, végül Villám ért be először a célba.

„Az egész a tavalyi versennyel kezdődött, mivel tavaly is itt voltam, gondoltam, jó lesz most is itt lenni. Köszönetet szeretnék kérni barátomnak Dávidnak és a kis nyulunknak Villámnak is, hogy itt lehettek.” - nyilatkozta Pisker Máté, a győztes nyuszi hajtója.

A húsvéti nyúlfuttató verseny évről évre népszerűbb a látogatók körében. A szervezők régi álma volt, hogy hasonló rendezvényt valósítsanak meg, mely minden korosztály számára érdekes lehet.

„Az ötlet négy éve pattant ki a fejünkből, hogy hogyan tudjuk egy kicsit megcifrázni ezt a rendezvényt. És egy ilyen korábbi ötlet gyanánt jött ez, hogy megcsinálnánk itt is ezt a nyuszifutamot és hát az alkalmas időpont úgy gondoltuk, hogy a húsvét lesz.” - ismertette Országh Béla várkapitány.

A nyuszifutam mellett solymászbemutatót is tartottak a helyszínen, ahol héjákkal, sólymokkal és baglyokkal ismerkedhettek meg az érdeklődők. A vadmadarak mellett a házi állatokat is megtekinthették a parkban, ahol a kecskéktől kezdve a napos kacsákig szinte minden fellelhető. A délután folyamán mindenki találhatott számára megfelelő elfoglaltságot. A nagyobbak a különböző kézműves foglalkozásokat, míg a családok legkisebb tagjai a játszótér eszközeit próbálták ki.

„Nagyon szép. Tetszett a kislánynak az állatsimogató meg az állatok. Főleg a nyuszik. Igaz Blanka?nagyon jól érezzük magunkat.” - mondta el Szabó Zoltán.

A Csillagvár Múzeum legközelebb a Madarak és Fák napja alkalmából május 11-én rendez programot.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Halas ételek széles tárházával, finom borokkal és színvonalas koncertekkel várják a vendégeket a hétvégén
 
30 fiatal vesz részt a Holnapocska táborban, a gyerekek a Kárpátaljai Cserkész Szövetség tagjai.
 
Képvislői ciklusának utolsó lakossági fórumát tartotta Nagy Bálint a zámori városrészben.
 
A gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthon lakói minden évben ellátogathatnak az Erzsébet táborokba.
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó