Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Az élő állat nem játék, húsvétra sem
2022. ápr. 14. csütörtök | Keszthely, Balatonszentgyörgy
Az élő állat nem játék, húsvétra sem
Húsvéti nyuszi stop-ot kérnek az állatvédők. Az ünnepre még mindig sokan vásárolnak élő állatot, melyek legtöbbször unott terhek maradnak. Vannak, akik durva módon próbálnak megszabadulni a négylábúaktól. Azt kérik az emberektől, csak olyan fogadjon magához élő állatot, aki az elkövetkezendő években is tud róla gondoskodni.

Bárány, csibe, kecskegida és nyuszi. Ezek az állatok a legkeresettebbek húsvét táján. Sokan vásárolnak kisállatot azért, hogy elkápráztassák a gyermeküket az ünnep alatt. Azzal azonban nem számolnak, hogy ezekről később is kell gondoskodni. A kisállattenyésztők ezért inkább a kölcsönzést javasolják. Azonban ha mégis a vásárlás mellett dönt valaki, a szakemberek igyekeznek a legtöbb gondozási ismeretet átadni.

„Én egy kicsit úgy gondolom ezt a dolgot, hogy azok az emberek, akik elhatározták, hogy nyulat szeretnének venni, nem biztos, hogy különböző posztok, vagy kampány le fogja őket beszélni. Ezért inkább én arra irányítottam a figyelmet, hogy mire kell odafigyelni, amikor nyulat viszünk haza, amikor nyulat vásárolunk, az anyagi részére, a nyúlnak az egészségére. Mert általában sokszor ezek a dolgok azok, amikor egy nyúl hát csúnyán szólva kidobásra kerül.” - mondta el Országh Béla a Keszthelyi Galamb- és Kisállattenyésztő Egyesület tagja.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársai az elmúlt években útszélére vagy kukába kidobott állatokkal sokat találkoztak. Felhívják a figyelmet, hogy egy etetéshez szokott házi kedvenc ember nélkül életképtelenné válik. Ezen felül a megunt állatot kidobni Magyarországon bűncselekmény, ezért letöltendő börtön is kapható. A felelős állattartás fontosságáról folyamatosan felhívják az emberek figyelmét.

„Három alapvető dolgot tart fontosnak az Orpheus Állatvédő Egyesület a felelős állattartáshoz. A megfelelő tartási hely. Hogyha lakásban vagyunk, akkor ez egy nagyobb ketrec vagy egyéb tartási hely. Nyilván ha udvari magánházban lakik az ember, akkor csinál neki egy kis odút, amiben szabadon ellehet. Nagyon fontos az anyagi fedezete. Akár egy nyuszi tartás is többezer forintba belekerülhet hogyha az almot nézzük, hogyha az eledelt nézzük, hogyha a zöldségeket nézzük, vagy bármi ami szükséges. És ami nagyon fontos, hogy sok embernek nincs megfelelő mennyiségű szabadideje az állattartásához.” - hívja fel a figyelmet Seres Zoltán az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője.

Keszthely környékén számos olyan kulturális helyszín van, ahol állatokat tartanak. Ezek többségében húsvétkor is lesznek családi programok. A játékos feladatok mellett nem hiányozhatnak ezekről a kis kedvencek sem. Így azok a gyermekek is találkozhatnak nyuszival, akik nem tudják azokat hosszú éveken keresztül tartani.

Egy kisállatot tartani nagy felelősség. Időt, energiát és főleg szeretetet igényel. Aki nem tudja neki megadni, annak számos lehetősége van ezeket az állatokat megnézni, például a Majormúzeumban is.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 2. kedd 19:15 | Balatonszentgyörgy
Színes és népszerű programokkal várták a családokat húsvéthétfőn a Csillagvár Múzeumban.
| 2024. ápr. 1. hétfő 19:15 | Balatongyörök
Balatongyörökön évek óta nagy népszerűségnek örvend a tojásgurítás a családok körében.
| 2024. ápr. 1. hétfő 19:15 | Keszthely
Húsvéti ételeket hoztak a hívek a templomba.
| 2024. ápr. 1. hétfő 19:15 | Vonyarcvashegy
Nyuszisimogató, kézműveskedés és kiállítás is várta a látogatókat.
| 2024. ápr. 1. hétfő 19:15 | Keszthely
Megnyitotta a szezont a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.