Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Légy felelősségteljes állattartó!
2020. ápr. 24. péntek | Keszthely
Légy felelősségteljes állattartó!
Több húsvétra szánt nyuszitól próbáltak megszabadulni a felelőtlen emberek országszerte ezen a héten. A Noé Állatotthon több megkeresést is kapott, hogy fogadják be a megunt élőlényeket. A felelős állattartás fontosságára továbbra is fel kell hívni a figyelmet, ezért a szakemberek is alternatív megoldásokat is találtak ki a húsvéti időszak előtt.

Egy nyuszit a napokban hozták vissza a tenyésztőhöz. A tapsifülest húsvét előtt vitték el egy kétgyermekes családhoz. Tolvéth Gyula évek óta ad kölcsön nyulakat az ünnepi időszakra, ezzel is megelőzve, hogy állatai később rossz helyre kerüljenek. Mint fogalmazott, a felelős állattartást minden állatszerető embernek meg kell tanulnia, ezért ő is a kölcsönadás előtt több javaslattal is ellátja az ideiglenes gazdikat.

„Elmesélem nekik, hogy mit, hogyan, mikor etessék, hogy gondozzák, hogy fogják a nyuszit. Hamar előfordul kisnyulaknál, ugye vékony a bordacsontja és a kisgyerek kétoldalt megfogja a nyuszit a tenyerével, megroppan a bordacsont. Tehát ezeket elkerülve megfelelő fogásokkal kell őket kézbe venni és biztonságosan tartani úgy, hogy jól érezze magát, mert ha kicsit labilisan tartják, akkor attól kezdve ő kapálni fog. Tehát megkarmolja az illetőt. Ezt mind el kéne kerülni. Ezzel kioktatom az illetőt és így kerül a nyuszi egy másik családhoz.” - ismertette a kisállattenyésztő.

A statisztikák szerint egyre inkább elterjedt az, hogy főként a kisgyermekes családok élő állatot ajándékoznak az ünnepekre. Arra azonban továbbra is fel kell hívni a figyelmet, hogy csak azok válasszanak kisállatot, akik élete végéig szeretik és gondoskodnak róla. A Noé Állatotthon Alapítvány tájékoztatása szerint ezen a héten több megkeresés is érkezett hozzájuk, hogy a megunt állatokat fogadják be.

„Mi nem fogadunk megunt húsvéti nyuszikat. Pontosan azért nem, hogy ne legyünk könnyű alternatíva. Nyilván senkit nem hagyunk bajban, azért megpróbáljuk megoldani ezeknek az állatoknak a sorsát. Egy nyuszi az megfelelő tartási körülmények között egyébként egy nagyon kedves társállat. Mi azt kérjük, hogyha valaki úgy dönt, hogy egy ilyen kisállatot fogad az otthonába, az élete végéig megfelelően gondoskodjon róla és biztosítsa a számára azt, amire szüksége van. Hangsúlyozom, társas állatok, úgyhogy egykeként nem is annyira szeretnek élni.” - mondta el Schneider Kinga a Noé Állatotthon Alapítvány sajtós munkatársa.

A szakemberek szerint, mivel jelenleg sokan otthon vannak a koronavírus-járvány miatt, ezért többen gondolják úgy, hogy most van az ideje annak, hogy egy kisállattal gazdagodjon a család. Azonban bármilyen fajtájú élőlényről legyen szó, felelősségteljesen át kell gondolni, hogy a korlátozások lejártával is ugyanúgy tudnak-e figyelmet fordítani rájuk. Az állatok nem játékok, így csak az akarjon gazdává válni, aki egy életre az is marad.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2022. ápr. 18. hétfő 16:42 | Zalavár
Nem csak a köztereket, hanem a magáningatlanok udvarait is feldíszítették az ünnepre.
| 2022. ápr. 14. csütörtök 17:14 | Keszthely, Balatonszentgyörgy
Az ünnepre még mindig sokan vásárolnak élő állatot, melyek legtöbbször unott terhek maradnak.
| 2022. ápr. 7. csütörtök 17:12 | Rezi-Keszthely
Tojásokkal díszített fákra, bokrokra bukkanhatunk az utak mentén Reziben és Keszthelyen is.
| 2019. ápr. 23. kedd 16:39 | Balatonszentgyörgy
Negyedszerre rendezték meg a nyuszifuttató versenyt Balatonszentgyörgyön.
| 2019. ápr. 23. kedd 16:25 | Gyenesdiás
Az ünnephez köthető játékos feladatokkal várták az érdeklődőket a hétvégén.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.