+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Óriási lehetőségek a logisztikában
2019. április 12. péntek 15:23 - Hévíz
Óriási lehetőségek a logisztikában
A nemzetközi logisztika naphoz csatlakozott Hévíz. A fürdővárosban ez alkalomból konferenciát szerveztek csütörtökön. A rendezvényen kiderült, hogy a reptér és a gyorsforgalmi utak fejlesztése új gazdasági lehetőségeket nyit Hévíz és a térség számára is.

A Kormány 2017-ben 6,6 milliárd forint forrást irányzott elő a Hévíz-Balaton Airport és környezetének a fejlesztésére. Ennek az összegnek a lehívása folyamatban van. Az üzemeltető hévízi önkormányzat 2019 és 2021 között szeretné befejezni a fejlesztéseket. A beruházásoknak az is célja, hogy a logisztika megtelepülhessen a Nyugat-Balatonnál – mondta el a fórumon Papp Gábor polgármester.

„A térségnek ebben óriási gazdasági lehetőségei vannak és egyúttal azt gondolom, hogy ezek a logisztikai lehetőségek, ezek az infrastruktúra fejlesztések egyúttal a turizmust is tudják szolgálni, tehát dupla haszna van ennek a dolognak” - nyilatkozta a városvezető. 

A logisztika, mint önálló iparág fejlesztése érdekében rendezett eseményen elhangzott, hogy olyan fejlesztések zajlanak, illetve indulnak a térségben, melyek új lehetőségeket kínálnak a régiónak.

Firbás György logisztikus, a konferencia házigazdája: „Itt egy olyan konstelláció fog összeállni logisztikailag, infrastrukturálisan is, amely - új autópálya-hálózat, gyorsforgalmi okosút, működő nemzetközi repülőtér, működő intermodális logisztikai központ – megadja azt az alapot, hogy ez a régió az ipar, az ipar 4.0, a high-tech és további magas hozzáadott értékű iparágakban tudja definiálni önmagát, a turizmus mellett.”  

Hévíz Városa már tavaly egy nagy, belgiumi konferencián is bemutatta a reptér fejlesztési terveit és megkezdődtek a kapcsolatépítések. A konferencián részt vett a Belga Királyság Nagykövetségének misszióvezető-helyettese, Pierrick Massaux is.  A diplomata kifejtette, hogy hagyományosan jók és fejlődőek a kapcsolatok a két ország között. Példaként hozta fel, hogy 2008-hoz viszonyítva 20 százalékkal nőtt a kétoldalú forgalom Belgium és Magyarország között.  Hozzátette, azért jött el a hévízi programra, hogy kifejezze nyitottságát az együttműködés folytatására.

A fórumon elhangzott, hogy a környezet megőrzése mellett olyan iparágak jelenhetnek meg a térségben, melyek világszerte is úttörőek és nemzetközi befektetők is megjelenhetnek. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
 
Az idei szezonban sem történt kirívó bűncselekmény sem a strandon sem a város többi részén.
 
A Fejér György Városi Könyvtár igazgatója a legmagasabb szakmai elismerést vehette át.
 
Elkészült a Keszthelyi TV és a Balatoni Krónika kampányszabályzata.
 
5 országból több mint 80 versenyző érkezett a keszthelyi eseményre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó