+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Óriási lehetőségek a logisztikában
2019. április 12. péntek 15:23 - Hévíz
Óriási lehetőségek a logisztikában
A nemzetközi logisztika naphoz csatlakozott Hévíz. A fürdővárosban ez alkalomból konferenciát szerveztek csütörtökön. A rendezvényen kiderült, hogy a reptér és a gyorsforgalmi utak fejlesztése új gazdasági lehetőségeket nyit Hévíz és a térség számára is.

A Kormány 2017-ben 6,6 milliárd forint forrást irányzott elő a Hévíz-Balaton Airport és környezetének a fejlesztésére. Ennek az összegnek a lehívása folyamatban van. Az üzemeltető hévízi önkormányzat 2019 és 2021 között szeretné befejezni a fejlesztéseket. A beruházásoknak az is célja, hogy a logisztika megtelepülhessen a Nyugat-Balatonnál – mondta el a fórumon Papp Gábor polgármester.

„A térségnek ebben óriási gazdasági lehetőségei vannak és egyúttal azt gondolom, hogy ezek a logisztikai lehetőségek, ezek az infrastruktúra fejlesztések egyúttal a turizmust is tudják szolgálni, tehát dupla haszna van ennek a dolognak” - nyilatkozta a városvezető. 

A logisztika, mint önálló iparág fejlesztése érdekében rendezett eseményen elhangzott, hogy olyan fejlesztések zajlanak, illetve indulnak a térségben, melyek új lehetőségeket kínálnak a régiónak.

Firbás György logisztikus, a konferencia házigazdája: „Itt egy olyan konstelláció fog összeállni logisztikailag, infrastrukturálisan is, amely - új autópálya-hálózat, gyorsforgalmi okosút, működő nemzetközi repülőtér, működő intermodális logisztikai központ – megadja azt az alapot, hogy ez a régió az ipar, az ipar 4.0, a high-tech és további magas hozzáadott értékű iparágakban tudja definiálni önmagát, a turizmus mellett.”  

Hévíz Városa már tavaly egy nagy, belgiumi konferencián is bemutatta a reptér fejlesztési terveit és megkezdődtek a kapcsolatépítések. A konferencián részt vett a Belga Királyság Nagykövetségének misszióvezető-helyettese, Pierrick Massaux is.  A diplomata kifejtette, hogy hagyományosan jók és fejlődőek a kapcsolatok a két ország között. Példaként hozta fel, hogy 2008-hoz viszonyítva 20 százalékkal nőtt a kétoldalú forgalom Belgium és Magyarország között.  Hozzátette, azért jött el a hévízi programra, hogy kifejezze nyitottságát az együttműködés folytatására.

A fórumon elhangzott, hogy a környezet megőrzése mellett olyan iparágak jelenhetnek meg a térségben, melyek világszerte is úttörőek és nemzetközi befektetők is megjelenhetnek. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Elkezdődött a lépcső felújítása a Keszthelyi Kórház bejáratánál.
 
A belváros ikonikussá vált kávézója és pubja a régi stílust és irányt követi.
 
1,7 millió kockából állították össze az idei LEGO kiállítást a Sopron utcai bevásárlóközpont emeletén.
 
Hazánk déli, keleti és észak-keleti megyében szórják ki repülőgépről a veszettség elleni készítményeket.
 
Megkezdődtek az őszi betegségek, sok a felsőlégúti megbetegedés.
 
A Fidesz-KDNP jelöltje 3 676 voksot kapott, míg a KÉVE indulója, Czuth Zoltán László 3 021-et.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó