+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Tehetség kerestetik iskolai vetélkedő
2019. április 5. péntek 13:32 - Sármellék
Tehetség kerestetik iskolai vetélkedő
A Sármelléki Általános Iskola ebben a tanévben is megrendezte a Tehetség kerestetik elnevezésű komplex tanulmányi versenyt, melyen kilenc iskola vett részt. A csapatok 1-8. osztályig álltak össze. A közös,humoros feladatok mellett erős tantárgyi felkészülésre is szükség volt.

A Tehetség kerestetik vetélkedő házigazda intézményének tanulói kis műsorral köszöntötték a csapatokat. Már a dalukban is benne volt a 2019.évi verseny témája,az elefánt. A nevezett kilenc csapat az első két feladatot a színpadon oldotta meg . Először az elefántot dicsőítő verset kellett bemutatni . A 2009 óta zajló versenynek minden évben különleges gyakorlati feladatai is vannak.

"Két hónappal előbb hirdetjük a versenyt mert csapatzászlót kell hozniuk,egy terméket kitalálni,mert mindig egy téma állat van megjelölve a versenyben. Bölcsebbek-e mint a bagoly,csapjunk  a lovak közé…szorgosabb vagy –e mint  a méhecske,fürgébb mint a nyúl, királyabb mint az oroszlán és az idén pedig,hogy hatalmasabb vagy-e mint az elefánt." - mondta Hontváriné Lasics Henrietta főszervező.

Sok-sok ötlet mutatkozott meg a második feladatnál is amikor meg kellett oldani,hogy az elefánt beférjen a porcelánboltba. A diákok szöveget írtak, humoros eszközöket készítettek,segítségül hívták az informatikát ,előszedték kisgyermekkori műanyag játékaikat , mindent bevetettek a siker érdekében. Több iskola évek óta résztvevője a versenynek. Tapasztalattal érkeztek. Többen az írásos feladatoktól tartottak.

"Tavaly a matek nem volt annyira könnyű,de remélem idén kicsit könnyebb lesz. A nyelvtan, olvasás,szövegértés az jobban ment. Összeségében nehéz volt. Idén talán jobb kedvem van idejönni. Talán hangulatosabb,s izgulok,bevallom őszintén,hogy izgulok."mondta Kovács Márk, a Borsfai Fekete István Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulója.

Míg  a zsűri pontozta a csapatok zászlóit,már el is kezdődött az osztályonkénti írásbeli feladat megoldás. Izgultak a csapatok, de izgultak a felkészítők is egy pillanatnyi döntés mögött nagyon sok munka állt.

"A legnehezebb a találmánynak a kitalálása ami egy kis furfangot isn igényel,azt hiszem az idén is nagyon ügyesek voltunk. Eddig minden évben sikerült díjat szereznünk. A kiválasztásnál olyan gyereket próbálunk válogatni az osztályokból akik kicsit minden tárgyból ügyesek."- adott tájékoztatást a zalaapáti tanító, Pozsegovitsné Schwarcz Fekete Szilvia.

A Tehetség kerestetik komplex tanulmányi versenyen 2019-ben kilenc iskola 72 tanulója vett részt.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Georgikon Udvarán köszöntötték az őszt.
 
Elismerték a nyugdíjas pedagógusokat és köszöntötték a pályakezdőket a Városházán.
 
Jövő héten változatos sportprogramokkal várják az érdeklődőket.
 
32. alkalommal rendezték meg a Vajda Napokat.
 
A 2019 februárjában megkezdett beruházást 103 millió forinttal támogatta a Kisfaludy-program.
 
Tavalyhoz képest 10, akár 20 %-kal is magasabb lehet idén a dió ára az országban.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó